ΚΙΝΑΛ: «Λέμε ναι στη μετεγκατάσταση των ΕΑΣ, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμισή τους»

Θετικά αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής τη μετεγκατάσταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (τέως ΠΥΡΚΑΛ) από τον Υμηττό και την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο για τη δημιουργία πάρκου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Λέμε ναι στη μετεγκατάσταση, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, στην οποία σημειώνεται πως το είχε από χρόνια προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση επειδή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «χωρίς καμία διαβούλευση -όπως συνηθίζει- προχώρησε σήμερα σε εξαγγελίες, χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον των ΕΑΣ».

«Σε μια εποχή που οι ανάγκες της εθνικής άμυνας αυξάνονται, και υπάρχουν πολλά συμβόλαια για τα ΕΑΣ, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην έχει σχέδιο για την αναβάθμιση τους. Πόσο μάλλον όταν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προσφέρουν την ευκαιρία για μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία. Επιτέλους, ας μην αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό, χάνοντας πόρους και θέσεις εργασίας», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και δεσμεύεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα