Ο Δήμαρχος αν. Σάμου ζητά την συνδρομή όλων για την επαναλειτουργία του Μουσείου φυσικής ιστορίας

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στους Μυτιληνιούς ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, απέστειλε προσωπική επιστολή, στον κ. Ευάγγελο Ζημάλη, Πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου – Παλαιοντολογικού Μουσείου Μυτιληνιών Σάμου – Ιδρύματος Κων/νου & Μαρίας Ζημάλη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις δυσκολίες λειτουργίας του Μουσείου.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής και δική του προσωπική κατεύθυνση είναι να συνδράμουν όλοι στον εκσυγχρονισμό, στο σχεδιασμό για την επαναλειτουργία του Μουσείου, υπό νέες συνθήκες και προϋποθέσεις και σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες επισκεπτών.

«Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε, μετά από 30 χρόνια σχεδόν παρουσίας του Μουσείου, οι μοναδικές σε σπουδαιότητα και έκταση συλλογές του, να είναι προσβάσιμες στο κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημείο της επιστολής.

Πρότεινε, ως πρώτο βήμα, την οργάνωση τηλεδιάσκεψης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, στην οποία να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αναφορικά με τη λειτουργία του μουσείου και να συνεργαστούν όλοι μαζί προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Στάντζος αποκαλεί το μουσείο αυτό κόσμημα πολιτιστικού πλούτου ενώ αναφέρει ότι «το πολύπτυχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του το καθιστά ένα σημαντικό «κύτταρο» πολιτισμού για το νησί της Σάμου και σημαντική επένδυση βασισμένη στον Πολιτισμό και στο Περιβάλλον. Σε μια χρονική συγκυρία που οι συνθήκες δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές, η συνεργασία όλων των αρμοδίων αρχών (κρατικών υπηρεσιών, τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.λ.π), κρίνεται απαραίτητη.

Η διαφύλαξη της ιστορίας μας και των μνημείων μας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να αποτελεί το ζητούμενο κάθε περιοχής που σέβεται αλλά κυρίως συντελεί στο να διατηρηθούν οι Αξίες του», αναφέρει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

ΕΡΤ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σχολιάστε Ελεύθερα