Δήμος Ικαρίας προς ΕΟΔΥ: Είναι εφικτό το άνοιγμα των σχολείων μας;

Ερώτημα προς τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα όλων των σχολείων στην Ικαρία κατέθεσε ο δήμος του νησιού λόγω μηδενικών κρουσμάτων αλλά και την ένταξή του στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος κ. Ν. Καλαμπόγιας αναφέρει:

Την 22η Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της Ικαρίας και με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φορέων και συλλόγων, παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Ικαρίας (στα τρία δημοτικά καταστήματα) με μία σειρά αιτημάτων. Αφού τηρήθηκε το πρωτόκολλο επαφών του Δημάρχου με τους δημότες και πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήθηκε να σας διαβιβάσουμε ερώτημα προκειμένου να απαντηθεί από τον ΕΟΔΥ εάν είναι εφικτό να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στην Ικαρία κατά την δεδομένη στιγμή που καταγράφονται μηδενικά κρούσματα στο νησί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αιτούνται οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας.

Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, η οποία απαιτεί την προσωπική επαφή του μαθητή και του καθηγητή, παρότι οι συνθήκες της πανδημίας την κατέστησαν, παρά τα μειονεκτήματα της, ως μοναδική επιλογή. Επειδή πιστεύουμε ότι τα σχολεία πρέπει να επανέλθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα κι ομαλότερα στην δια ζώσης εκπαίδευση, ζητάμε να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των προσώπων που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, γνωρίζοντας ότι τα άλλα δύο νησιά της Π.Ε. Ικαρίας είναι ενταγμένα στον χάρτη ελεύθερων κορονοϊού περιοχών, ζητάμε την ένταξη και της Ικαρίας στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού δεδομένου ότι δεν υπάρχει κρούσμα στο νησί μας.

ΕΡΤCategories: ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: