Ανοιχτά σχολεία: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών-γονέων αύριο στην Ικαρία

Το αίτημα για ανοιχτά σχολεία δε μπορεί πια να περιμένει – Συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11:00-14:00 την Παρασκευή 2/4/21 για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού μας στις 12:00 στην πλατεία Αγ. Κηρύκου.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως «το αίτημα για ανοιχτά σχολεία δε μπορεί πια να περιμένει. Η υγειονομική επιτήρηση του πληθυσμού για να εντοπιστούν και να περιοριστούν οι εστίες μετάδοσης του ιού και η εξάπλωση του, δε μπορεί να επαφίενται στην ατομική ευθύνη των πολιτών με self test και αυτοπεριορισμό! Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων δε μπορεί να γίνεται με αστυνομικούς αντί για γιατρούς! Η λύση στην πανδημία δεν είναι τα κλειστά σχολεία ως μέτρο πρόληψης».

Προσθέτουν επίσης πως «εκπαιδευτικοί , γονείς, μαθητές ένα μόνο μπορούμε να λέμε απέναντι στη λογική που αντιμετωπίζει το άνοιγμα των σχολείων ως κάτι ήσσονος σημασίας που μπορεί να γίνει μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων εστίασης, του τουρισμού ή όποιας άλλης οικονομικής δραστηριότητας και μάλιστα το τοποθετεί σε αντιπαράθεση ζυγίζοντας τη μια ή την άλλη δραστηριότητα:

Ανοίξτε τα σχολεία άμεσα, πάρτε μέτρα για να είναι υγειονομικά ασφαλή».

Alfavita

Σχολιάστε Ελεύθερα