ΚΚΕ: Ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης της ΕΕ

«Η καπιταλιστική κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη, σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και της κυβέρνησης Σαμαρά με στόχο τη μείωση της τιμής εργατικής δύναμης, στο κατώτερο επίπεδο για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών» αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

«Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας στα 27 εκατ., η μαζική φτώχεια και η εξαθλίωση σε πάνω από 120 εκατ., το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατεδάφιση των δημόσιων συστημάτων ασφάλισης και πρόνοιας αποκαλύπτουν την αντιδραστική στρατηγική του ευρωενωσιακού οικοδομήματος» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «η υποκρισία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι προκλητική. Το ποσό που προβλέπουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας αντιστοιχεί σε λιγότερο από 100 ευρώ ανά άνεργο και αυτό θα δοθεί σε ΜΚΟ ή σε επιχειρηματίες».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η εξέλιξη της κρίσης οξύνει τις αντιθέσεις τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ, όσο και με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και προσθέτει ότι «τα μείγματα της καπιταλιστικής διαχείρισης και οι αστικοί ανταγωνισμοί όπως αυτοί εκφράζονται και στη χώρα μας με πυρήνα τη ΝΔ από τη μια και το ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έχουν κοινό παρανομαστή: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλίων».

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την ανησυχία του για τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Ο φόβος, όπως εκφράστηκε από τον Ζ.Κ. Γιούνκερ για την αντίδραση της εργατικής τάξης και των λαών είναι κοινός για τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτό σε όλη την ΕΕ κλιμακώνουν την καταστολή και τον αντικομμουνισμό» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος η οποία καταλήγει αναφέροντας ότι «οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν πολλά πια στοιχεία και αποδείξεις για να εμπιστευτούν τις θέσεις, τις προβλέψεις, την πρόταση συμμαχίας και διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ για να αποκρούσουν τον πόλεμο στη ζωή και τα δικαιώματά τους, για μια ανάπτυξη προς όφελός τους, χωρίς τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ».

Σχολιάστε Ελεύθερα