ΚΚΕ: Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά

Η Κομματική επιτροπή Αγαίου του ΚΚΕ ζητά με ανακοίνωσή της, την επιστροφή του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά

Καταγγελία ΚΚΕ για τον Άρη Πορτοσάλτε και τον ΣΚΑΪ | Η Εφημερίδα ...

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως το αίτημα  είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών μας. Κατά την κομματική επιτροπή του Αιγαίου είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμβλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών και την κάνουν πιο ακριβή.

Στην  ανακοίνωση τονίζεται πως τώρα που πλήττονται σκληρά από τη νέα οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει υποστεί ο τουρισμός από την πανδημία του “νέου κορωνοϊού” , υπάρχει  ακόμα μαγαλύτερη ανάγκη για την επιστροφή του μειωμένου ΦΠΑ, ενώ δεν παραλείπεται η επίθεση προς τα άλλα κόμματα, αφού όπως τονίζεται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά και έτσι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους νησιώτες.

Το ΚΚΕ σύμφωνα με την ανακοίνωση θα επανακαταθέσει στη βουλή την τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2019, με την οποία ζητά να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και όπως τονίζεται, τα κόμματα  οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να σταματήσουν την υποκρισία και τον εμπαιγμό προς τους νησιώτες και να στηρίξουν τώρα το εισόδημα των νησιωτών, για να ενισχύσουν τις δομές της Υγείας και τις κρίσιμες υποδομές του.

Κατά το ΚΚΕ το γεγονός πως δεν υπάρχουν χρήματα είναι υποκρισία, αφού για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εφοπλιστές υπάρχουν εκτός από φοροαπαλλαγές και προνόμια, ενώ τους δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με επιδοτήσεις και δάνεια με κρατική εγγύηση.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών, τα σωματεία και τους άλλους φορείς τους, να στηρίξουν τη νέα πρωτοβουλία του κόμματος και να πιέσουν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, διότι τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων και του λαού των νησιών για να μην πληρώσουν ξανά τις συνέπειες της νέας κρίσης.

Σχολιάστε Ελεύθερα