Κινητοποίηση στο νοσοκομείο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των παιδιών

Η άμεση πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου στο νοσοκομείο Ικαρίας και η πρόσληψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ευδήλου ήταν το κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο του νησιού.

Στην κινητοποίηση καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ικαρίας, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησαν το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το «παρόν» στη συγκέντρωση έδωσε επίσης ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, επιχειρήθηκε χωρίς αποτέλεσμα επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τις επόμενες μέρες, οι φορείς που καλούσαν στην κινητοποίηση θα συζητήσουν για τη συνέχεια των αγωνιστικών παρεμβάσεων.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τη χτεσινή συγκέντρωση στάθηκε το γεγονός ότι στο νησί δεν υπήρχε για ένα μήνα ούτε ένας παιδίατρος στις δημόσιες μονάδες Υγείας, καθώς η μοναδική παιδίατρος απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια χωρίς να αναπληρωθεί η θέση της, ενώ δεν υπάρχει ειδικότητα παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού!

902Categories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: