Καταγγελία για την ΕΡΤ που έκοψε στον αέρα το τέλος της ταινίας του Πανουσόπολου για την Ικαρία

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι η ΕΡΤ2 έκοψε την Κυριακή το βράδυ την ταινία του Πανουσόπουλου «Στη χώρα που κανείς δεν ήξερε να κλαίει» πριν ολοκληρωθεί.

Όπως καταγγέλλει ο Ηλίας Γιαννίρης «η ΕΡΤ οφείλει εξηγήσεις, διαφορετικά είναι καθαρή λογοκρισία». Όπως επισημαίνει το τέλος της ταινίας κόπηκε χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση ή συγγνώμη εάν επρόκειτο για τεχνική βλάβη.

«Αμέσως μετά το κόψιμο έπεσε το σήμα της ΕΡΤ2 με απόλυτη σιγή ενός δυο λεπτών. Και μετά συνέχισε η επόμενη εκπομπή». Όπως επισημαίνει ο Ηλίας Γιαννίρης, «η ταινία περιγράφει με εύθυμο τρόπο μια ουτοπία το 2021.

Το τέλος λέει ότι ο Φέλιξ έγραψε ένα βιβλίο όπου περιέγραφε τι γινόταν εκεί, που έγινε μπεστ σέλερ στο εξωτερικό και ξαφνικά πλάκωσαν καράβια και κρουαζιερόπλοια και κάνουν εισβολή στο Αρμενάκι, και οι κάτοικοι, με όπλα και φουστανέλες ξαναβγήκαν στο βουνό για να αμυνθούν μετά από 200 χρόνια».

Μάλλον, συνεχίζει, «το τέλος της ταινίας του Γιώργου Πανουσόπουλου χαλάει την εικόνα του οξυζενέ εορτασμού της 25ης Μαρτίου που είδαμε με τη Γιάννα, την Μαριάνα και τον κιμά γαρίδας. Δεν άντεξαν στην ΕΡΤ και έκοψαν το τέλος οι ανοσιουργοί, οι βάνδαλοι. Απειλήθηκαν από μια χιουμοριστική και ευχάριστη ταινία!».

Η ταινία ωστόσο πρέπει να πούμε ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα μπει στο Ertflix και μέχρι στιγμής δεν την έχουμε δει. Επίσης σε ότι έχει σχέση με το νησί μας η ΕΡΤ εφαρμόζει λογοκρισία για δεύτερη φορά. Όπως έκοψε πριν λίγο καιρό το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ του Νάσου Μπράτσου για τους πρόσφυγες του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου, παρόμοια λογική ακολουθεί και στην ταινία του Πανουσόπουλου.

Επειδή όμως η λογοκρισία μας εξοργίζει και ειδικά όταν γίνεται από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, την ταινία μπορείτε να τη δείτε εδώ, ελεύθερα και χωρίς λογοκρισίαCategories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: