Τα δεκανίκια του συστήματος

Από τη Σύνταξη

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί στη ζωή μου τι ειναι σύστημα; ποιούς εκπροσωπεί;ποιοί το εκπροσωπούν και ποιοί αντιστέκονται; Κάποια κόμματα την έχουν έτοιμη την απάντηση, όπως για παράδειγμα το πολύ συμπαθές κόμμα του ΚΚΕ, όπου μιλάει για τον καπιταλισμό ως εχθρό, το ΚΚΕ ως η μοναδική φωνή αντίστασης και όλους τους άλλους που εκπροσωπούν το σύστημα είτε από αριστερά είτε από δεξιά. Κάπου όμως κολλάει όλη αυτή η κοσμοθεωρία τους και ιδεολογική προσέγγιση θα τολμούσα να πω, ωστόσο αυτό είναι ένα δικό τους πρόβλημα που θα το λύσουν στο διηνεκές της πολιτικής ζωής της χώρας μας, γιατί οι άνθρωποι περνάνε, οι κοινωνίες αλλάζουν αλλά όπως ο Λουμίδης είναι μια κλασσική αξία έτσι είναι και το ΚΚΕ.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το ΚΚΕ που στη μάχη του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να κάνει τα στραβά μάτια στην δεξιά, αλλά οι πραγματικοί συνεργάτες αυτών που εκπροσωπούν το σύστημα, δηλαδή την δεξιά. Οι άνθρωποι αυτοί δυστυχώς βρίσκονται στην ίδια την αριστερά, και μάλιστα είναι φουλ αντισυστημικοί όπως λένε οι ίδιοι και ανοίγουν θέματα την στιγμή που πρέπει με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν την κυβέρνηση της δεξιάς, όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Είναι συνεργάτες των Ακροδεξιών φατριών που κυβερνάνε τον τόπο μας και βρίσκονται μέσα στην αριστερά. Ας πάμε όμως το story από την αρχή.

Οι φίλοι του Κουφοντίνα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνουν είναι κακό στο ίδιο το κόμμα που προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και την όποια ιδεολογία εκπροσωπεί. Δεν χρειάζεται να πούμε για τον φίλο μας τον Θοδωρή Δρίτσα που την ώρα του στριμώγματος βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό να κάνει τις ανεκδιήγητες δηλώσεις περί Κουφοντίνα. Τόσο καιρό αποφάσισα να θάψω το θέμα όσο μπορούσα αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσουμε. Ο κάθε κρατούμενος έχει δικαιώματα, ναι συμφωνούμε, ο κρατούμενος όμως για να δικαιωθεί πάει στο ίδιο το δικαστικό σύστημα και εαν υπάρχουν αλληλέγγυοι ας πάνε και αυτοί από πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αλληλέγγυος,ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν δολοφόνος, που όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εαν τον δολοφονήσεις μέσα από την απεργία πείνας, το μόνο που καταφέρνεις, είναι να τον κάνεις ήρωα, και αν η οικογένεια που κυβερνά και έχει χάσει μέλος της από την 17Ν θέλει να μην γίνει ο δολοφόνος, ήρωας, πρέπει ναι να φροντίσει να μην πεθάνει μέσα από έναν δήθεν αντισυστημικό αγώνα, όπως πιστεύω ότι είναι όλες αυτές οι ομάδες που ασκούν τρομοκρατία. Σκότωνε ναι μόνο μέλη της δεξιάς παράταξης κύριε Δρίτσα η 17 Ν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους επικροτούμε κιόλας. Ναι με τη δεξιά διαφωνούμε αλλά δεν θέλουμε και εμφύλιο, τον έζησε αυτόν η πατρίδα μας και τις συνέπειες του της ζούμε ακόμα, η εθνική συμφιλίωση μέσα από όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχει πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός κάθε δημοκρατικού ανθρώπου.

Τις δηλώσεις βέβαια καθενός τις κρίνει ο καθένας, όπως μπορεί να κρίνει και το συγκεκριμένο άρθρο. Το μεγάλο πραγματικά νούμερο και δεκανίκι της δεξιάς ονομάζεται Γιάννης Βαρουφάκης, συγνώμη Γιάνης, όπου πραγματικά λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που είναι να αναρωτιέσαι. Τι είπε πάλι ο θεός? Όταν ήταν υπουργός βρήκε μια σύμβαση που έδινε στον ΟΠΑΠ το δικαίωμα, όπως είχε πει ο Κώστας Καραμανλής, να μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο καζίνο σπέρνοντας 14 χιλιάδες μαγαζιά παιγνιομηχανημάτων τζόγου (VLTs) σε κάθε γειτονιά της χώρας – τα ΟΠΑΠ Play. Η σύμβαση ήταν νομικά ισχυρή κι η ακύρωσή της πράγματι θα κόστιζε υπερβολικά στο Δημόσιο. Για αυτό δεν την προσέβαλα. Αυτό που έκανα, όπως είχα δικαίωμα αλλά και ιερή υποχρέωση να κάνω, ήταν να προστατεύσω τους πολίτες, ιδίως τους πιο ευάλωτους, από τις Σειρήνες του Τζόγου. Πώς; Μέσω της ρυθμιστικής αρχής, της Επιτροπής Παιγνίων, που έχει την ευθύνη για τον ορισμό των κανόνων. Ο βασικός κανόνας που εισαγάγαμε ήταν η μέγιστη “χασούρα” ανά άτομο ανά ημέρα να μην υπερβαίνει τα 60 ευρώ – ένα ποσό ουκ ευκαταφρόνητο για τους ήδη πτωχοποιημένους “πελάτες” που έβαζε στο στόχαστρό του ο ΟΠΑΠ. Αμέσως άρχισα να δέχομαι επιθέσεις επειδή τόλμησα να ορθώσω έστω κι αυτό το χαμηλό τείχος προστασίας γύρω από, ως επί το πλείστον, φτωχούς ανθρώπους τους οποίους ο ΟΠΑΠ δελεάζει με φρούδες ελπίδες ώστε να τους ξεζουμίσει. Εκείνο που δεν περίμενα ήταν ότι την βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερε εις πέρας ο σύντροφος αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μας (δηλαδή ο Γιάννης Δραγασάκης). Ο περιορισμός των 60 ευρώ ήταν και εύλογος και νόμιμος και ηθικός. Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν θα επιβράβευε τις απειλές του αρπακτικού ΟΠΑΠ! Πράγματι, όσο ήμουν υπουργός οικονομικών, ούτε μία φορά δεν μου ειπώθηκε από κανέναν συνάδελφο, ούτε από τον κ. Δραγασάκη, ότι ο περιορισμός των 60 ευρώ ήταν “άστοχος” ή ότι θα επέφερε “τεράστιες αποζημιώσεις”. Τσιμουδιά. Απλά, υποχθόνια, άνθρωποι της Αντιπροεδρίας υπονόμευαν το έργο της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ. Κι όταν παραιτήθηκα, εν μια νυκτί το θεσμικό πλαίσιο μεταμορφώθηκε σύμφωνα με τις εντολές του ΟΠΑΠ. Το ότι ο κ. Δραγασάκης ακόμα και σήμερα παρουσιάζει τις αξιώσεις εκείνες του ΟΠΑΠ ως πραγματική απειλή για το δημόσιο ταμείο απλά καταδεικνύει ότι, και σήμερα, παραγοντίζει εκούσια ή ακούσια εκ μέρους της εταιρείας. Πρόκειται για θέμα διαχρονικής σημασίας: Φαντάζεστε ένα κράτος να κάνει “πίσω” κάθε φορά που κάποιος ισχυρός το απειλεί με μηνύσεις αν δεν του γίνει το χατίρι;

Ο Κύριος Βαρουφάκης ο πρώην υπουργός οικονομικών που παρολίγο να ρίξει την χώρα μας στα βράχια και επεξεργαζόταν εναλλακτικά συστήματα για την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει τις βλέψεις του, τολμά και επιτίθεται στον Γιάννη Δραγασάκη για δήθεν προστασία του Τσέχικου ΟΠΑΠ.Δίνει το πάτημα που θέλει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, αλλα ξεχνάει εύκολα. Ποιός ο Βαρουφάκης, που σαφώς απαντάει ο κύριος Δραγασάκης με την απόλυτη αλήθεια, είσαι δεκανικι του συστήματος ή όπως το λέει ο Γιάννης Δραγασάκης, «Ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ – Βαρουφάκη – επιχειρηματικών συμφερόντων». Είναι ένας χρήσιμος λαγός την ώρα που η δεξιά στριμώχνεται. Μια δεξιά που συνεχεια βρίσκει ανύπαρκτα θέματα για να αποδείξει ότι τα μούτρα της είναι ίδια με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βοηθάνε υποσκάπτοντας τον Αλέξη Τσίπρα. Όλοι ενάντια στον Τσίπρα από τις παρυφές του συστημικού ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα άκρα της αριστεράς και της δεξιάς. Όλοι προσπαθούν να προσβάλλουν τον μονο άνθρωπο που κυβέρνησε την Ελλάδα χωρίς να κλέψει Ευρώ από τα ταμεία. Οι ταγοί του συστήματος, οι κλεπτοκράτες της δεξιάς και του ΚΙΝΑΛ θέλουν την επιστροφή στο παλαιό δίπολο, αλλά πρώτα πρέπει να ρίξουν λάσπη στον Τσίπρα, αυτός είναι το πρόβλημά τους, και για αυτό χαιρόμαστε που θα αποτύχετε.

Τις απαντήσει λοιπόν τις έδωσα, σύστημα είστε όλοι εσείς που πολεμάτε με νύχια και με δόντια τον Τσίπρα και τον καθαρό ΣΥΡΙΖΑ, αντισύστημα είναι ο Τσιπρας, οι βασικοί συντελεστές του συστήματος είναι οι κλεπτοκράτες της δεξιάς και τα δεκανίκια οι αριστεροί και δεξιοί ακόλουθοι, από τον Κουτσούμπα μέχρι την άκρα δεξιά και αριστερά. Una fatsa una ratsa. Η αλήθεια είναι βέβαια πως περιμένω να αποκαλύψει όλα τα χαρτια΄της τράπουλας η κυβέρνηση, να ξεφτιλιστεί πλήρως στην συνείδηση του λαού τόσο αυτή όσο κα ι τα δεκανίκια της, και αν ακόμα αναρωτιέστε ποιός σας ομιλεί, σας ομιλεί η φωνή της συνείδησής σας. Εσείς αποφασίζετε….