Έλεγχο για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την πανδημία ζητά ο συνδυασμός «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Ενημέρωση για το πώς αξιοποίησε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου τα 299.000 ευρώ που δόθηκαν από το Υπουργείο Μετανάστευσης για τη διαχείριση της πανδημίας ζητά ο συνδυασμός της πρώην περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ».

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από το Υπουργείο το ποσό αυτό για τις προσλήψεις 6 ιατρών για χρονικό διάστημα 4 μηνών (72.000€), 3 υπαλλήλων γραμματειακής υποστήριξης και 5 υπαλλήλων γενικών καθηκόντων με διάρκεια σύμβασης 8 μηνών (79.200€), την προμήθεια ενός θαλάμου αρνητικής πίεσης (35.000€), μηχανήματα για τεστ κορωνοϊού στα 3 Κ.Υ.Τ. των νησιών (84.000€), τεστ κορωνοϊού (10.800€) και υγειονομικό υλικό (μάσκες, στολές 18.000€). Ειδικά για τα τρία μηχανήματα για έλεγχο του κορονοϊού στα τρία ΚΥΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας τα είχε προαναγγείλει από τον Ιούνιο του 2020 , ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί.

Η πίστωση των εν λόγω χρημάτων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, και όπως σημειώνει ο συνδυασμός Εμείς για το Αιγαίο,  «έχει υλοποιηθεί η πρόσληψη 15 υπαλλήλων (8 Διοικητικών γραμματέων και 7 Γενικών καθηκόντων) με το ποσό των 110.000€. Οι υπάλληλοι αυτοί προσλήφθηκαν για τη στήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΒ Αιγαίου, για να συμβάλλουν με σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας που ταλανίζει την παγκόσμια κοινωνία. Στους περισσότερους υπαλλήλους όμως, τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, ουδεμία σχέση έχουν με υγειονομικά θέματα».

Ο συνδυασμός της πρώην Περιφερειάρχη ζητά ενημέρωση για τη διαθεση των χρημάτων αυτών αλλά και για το πότε προβλέπεται: α) η πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού, β) η προμήθεια θαλάμου αρνητικής πίεσης και των μηχανημάτων για τεστ κορωνοϊού στα 3 Κ.Υ.Τ. και γ) η προμήθεια τεστ κορωνοϊού και  υγειονομικού υλικού.

«Η διαχείριση των χρημάτων που δίνονται για την κάλυψη δαπανών περιορισμού της πανδημίας του covid 19, είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να υπάρχει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση, όχι μόνο για λόγους διαφάνειας, αλλά και υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της πανδημίας covid-19»σημειώνουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα