Δήλωση σοκ της Βάνας Παπαευαγγέλου: «Το 20% πεθαίνει εκτός ΜΕΘ αλλά είναι μικρό ποσοστό»

Αμηχανία και αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου η οποία χαρακτήρισε μικρό το ποσοστό του 20% που χάνει τη ζωή του εκτός ΜΕΘ.

Απίστευτος κυνισμός κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα από την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. Συγκεκριμένα, αφού παραδέχθηκε ότι ήδη έχουν υπάρξει θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, έκανε λόγο για ένα «πολύ μικρό» ποσοστό, «20% νομίζω», φράση που προκαλεί σοκ αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Είναι προφανές πως η Βάνα Παπαευαγγέλου επιχείρησε να δικαιολογήσει με τη χρήση της ορθολογικής -υποτίθεται- στατιστικής την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης που δεν φρόντισε να προετοιμάσει το σύστημα Υγείας για την πανδημία, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν άνθρωποι στην αναμονή για ΜΕΘ. Δε ξεχνούμε την εμβηματική δήλωση αναλγησίας του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Πέτσα ότι οι ΜΕΘ συνιστούν πεταμένα λεφτά αλλά και την λογική του παραλόγου του υπουργού Γεραπετρίτη όταν ενημέρωνε το κοινοβούλιο πως περισσότερες ΜΕΘ ισοδυναμούν με περισσότερους θανάτους!

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κυνική δήλωση της καθηγήτρια και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας επιχειρεί να ανασκευάσει τη δήλωση της λέγοντας πως μιλούσε γενικώς για τους θανάτους σε νοσοκομεία.

Η δήλωση της:

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

LeftCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: