Επιστολή του επάρχου Ικαρίας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού

Η επιστολή απευθύνεται στον υπουργό υγείας και κοινοποιείται παράλληλα στον βουλευτή Σάμου.

Η επιστολή με θέμα την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και θέματα περίθαλψης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Θέλω κ.υπουργέ να ζητήσω την άμεση παρέμβασή σας σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την υγεία των συμπολιτών μου νησιωτών που έχει σχεση με την παροχή υγεία στα νοσοκομεία μας σε ανασφάλιστους πολίτες όπου αντιμετωπίζουν ένα γολγοθά άνευ προηγουμένου.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ήταν για αρκετά χρόνια ασφαλισμένοι συον ΟΓΑ ή σε άλλα ταμεία όμως λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούν να αναταποκριθούν στο να πληρώσουν τον ΟΓΑ τους ή το ταμείο τους, και μιλώ για ασφαλισμένους 15 και 20 έτη, συμβαίνει λοπόν το εξής, όταν πάνε στο νοσοκομείο για συνταγογράφηση ή για εξετάσεις οι αρμόδιοι εκεί ελέγχουν την ασφαλιστική τους κάλυψη μέσω κομπιούτερ και αρνούνται να συνταγογραφήσουν ή να τους επιτρέψουν να κάνουν εξετάσεις, το ίδιο το σύστημα τους πετάει στα αζήτητα και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ασφαλιστικές τους εισφορές τοκίζονται σε αυτές που δεν πληρώννται και κάθε φορά αθροίζονται σαν να τους παρέχει περίθαλψη το εκάστοτε ταμείο όπως ο ΟΓΑ ενώ τους έχει πετάξει το σύστημα εκτός, λες και είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Αυτό κ.Υπουργεί πρέπει άμεσα να λυθεί, είναι ντροπή στην κοινωνία μας, τα νοσοκομέι να ανταποκρίνονται με αυτόν τον εντελώς ψυχρό τρόπο απέναντι στους νησιώτες σ’αυτούς που τους θυμάται στα δύσκολα η πατρίδα και ψελλίζοντας λένε ότι φυλάμε Θερμοπύλες.

Προσπαθώ εγώ και οι συμπολίτες μας να ιδρύσουμε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία, βοηθούν οι πάντες και οι ομογενείς και είναι στο πλευρό μας και από σήμερα θεωρώ ότι θα είστε και εσείς στο πλευρό μας.

Έχουμε περί τους 30 καταγεγραμμένους ασθενείς και ζητώ την άμεση βοήθειά σας και σ’αυτό το ζήτημα που είναι θέμα ζωής και θανάτου. Κ.Υπουργέ σας στέλνω την επιστολή που έστειλα στον διοικητή της ΔΥΠΕ Πειραιώς και βοηθείστε να προχωρήσει το θέμα αυτό γρηγόρότερα. Είναι οξύμωρο και παράξενο πολλές φορές να δημοπρατούμε έργα λιμάνια, οδικά δίκτυα με εκατομμύρια των εκατομμυρίων και να μην διαθέτουμε περί τα 150.000€ ίσως και λιγότερα για την ίδρυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία.

Όμως όπως πάμε δεν θα έχουμε ανθρώπους να περπατούν τα οδικά δίκτυα που με περηφάνια δημοπρατήσαμε και κατασκευάσαμε.

Την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη ο οποίος βιώνει την κρίση δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την προσβάλει ή να την απαξιώνει, πολλοί πολίτες οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι προτιμούν να μην πάνε στο νοσοκομείο και να υποστούν τα αποτελέσματα της ασθένειας τους μόνοι τους, διότι δεν αντέχουν τον εξευτελισμό, το διώξιμο, την απόρριψη, την απαξίωση, να υπάρχει κάλυψη για όλους αυτούς, θα σε ελέγξει τριμελής επιτροπή του Νοσοκομείου, να δει αν είσαι ασθενής και να σου παράχουν πρώτες βοήθειες θεωρώντας τι; ότι ψεύδεσαι και πήγες στο νοσοκομείο για πλάκα, το ίδιο γίνεται με τις εξετάσεις ούτε τις απλές δεν κάνουν.

Θεσμοθετήστε κάρτα Κύριε Υπουργεί για τους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση υγείας παντού, νοσηλεία εξετάσεις τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ανθρώπινο πρόσωπο, και προστατέψτε τον ανήμπορο πολίτη, αυτό που χρειάζεται την ομπρέλα του κράτους. Επίσης η κάρτα να ισχύει και για τα παιδιά, τους φοιτητές, αυτούς που τους εξόντψσε και εξοντώνει η κρίση. Απλώστε την ομπρέλα της πολιτείας είναι στο χέρι σας, και απευθύνομαι σε εσάς Κύριε Κουρουπλή διότι αναγνωρίζω ότι άυριο όλα αυτά που σας γράφω και φωνάζω δυνατά να τα ακούσουν και άλλοι όπου κωφεύονυ, εσκεμμένα θα το αντιμετωπίσετε με δίκαιο τρόπο να μην αδικηθεί κανένας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας, δώστε εντολή στους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας ότι ο κάθε ανασφάλιστος, άπορος, άνεργος θα αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια από τα νοσοκομεία που διοικούν, και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης ή τρίτης κατηγορίας. Όλοι πρέπει να μπορούν να νσοσηλεύονται, να γράφουν τα φάρμακά τους, να αισθάνονται ασφάλεια από τις δομές υγείας του κράτους, και όχι να αφήνουν την υγεία τους στο έλεος του θεού, διότι η μία υπουργική απόφαση λέει αυτό η άλλη λέει το άλλο, και στο τέλος ο πολίτης είναι το θύμα αυτής της πρακτικής όπου τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Δεν υπηρετούμε πολιτικές θέσεις για να χάνουμε την ψυχή μας, από αυτές τις μάζες πολιτών, είμαστε και εμείς.

Κλείνοντας την επιστολή μου Κύριε Υπουργέ σαν τελευταίο αίτημά μου είναι να βοηθήσετε τον πολίτη με ειδικές ικανότητες, βάλτε τάξη στις χιλιάδες και ειδικά σε όσους η κατάστασή τους είναι σε μια συνεχώς εξελισσόμενη δυσμενή πορεία. Απρόσωπες επιτροπές που ταλαιπωρούν την συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, απλοποιήστε τις χρονοβόρες διαδικασίες όπου υπάρχουν επιτροπές των επιτροπών για να συνεδριάζουν κάθε έξι μήνες και απλώς να πιστοποιούν μια πάθηση που την έχουν πιστοποιήσει πριν άλλες τρεις ή τέσσερεις φορές για τον ίδιο ασθενή, δηλαδή μόνο ταλαιπωρία και χρήματα στον αέρα. Αυτοί είναι αεριτζήδες και το κράτος ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για αυτές τις συνεδριάσεις και αποζημειώσεις των μελών των επιτροπών. Να συνεδριάζει μια επιτροπή κάθε μήνα και να επισκέπτονται τις περιοχές όπου υπάρχουν οι προς εξέταση πολίτες και όχι μόνο να αποφασίζουν από το κράτος των Αθηνών, και οι επισκέψεις να είναι τακτικές όχι κάθε έξι μήνες.

Κύριε υπουργέ κλέινοντας την επιστολή μου θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στον σκοπό σας, και περιμένω την ανταπόκρισή σας. Δώστε κίνητρο στους ιατρούς να υπηρετήσουν στα νησιά αυτό είναι το κλειδί για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δομών υγείαςγια τα νησιά μας, χωρίς να έχουν επιλογές και σε άλλα νοσοκομεία και όπου επέλεξαν επιλέγοντας τις κοντινές περιοχές και τα νησιά πάντα να είναι υποστελεχωμένα και να περιμένουμε πότε θα προκηρυχθεί ξανά η κάθε θέση ιατρού.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και το χρεός σας απέναντι στον πολίτη και στα θέματα υγείας που τον ταλαιπωρούν.

Με τιμή

Ο Έπαρχος Ικαρίας και ΦούρνωνCategories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: