Απάντηση στη ΛαΣ για τα ζητήματα καθαριότητας των σχολείων από τον Δήμο Ικαρίας

Η παράταξη του δημάρχου Ικαρίας απάντάει στην επιστολή του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, σχετικά με τα ζητήματα καθαριότητας των σχολείων

Η απάντηση έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τίτλο «Η πρόταση της Λ.Σ. μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 9ης Ιουνίου του 2020 είναι πλέον θέση του Δήμου Ικαρίας».

Ας εξηγήσουν για τι ακριβώς «πανηγυρίζουν»;

Γιατί 5 χρόνια που ήταν στη διοίκηση του Δήμου Ικαρίας, από το 2014-2019, ήταν ανάξιοι να κάνουν Θέση του Δήμου το αυτονόητο δηλ. τη μονιμοποίηση των καθαριστριών;

Έπρεπε να έλθει σε θέση ευθύνης η νέα ΠΕΑ για να παρθεί αυτή η δίκαιη απόφαση που αφορά ανθρώπους σε εργασιακή ομηρεία;

Έπρεπε να προκύψει η πανδημία, για να σκεφτούν ότι η καθαριότητα στα σχολεία είναι διαχρονικό αίτημα; Αντίθετα η νέα ΠΕΑ και απόλυτη γνώση της κατάστασης και συναίσθηση της ευθύνης επί του θέματος έχει, καθώς σύμβουλοί της τυγχάνει να είναι και εκπαιδευτικοί.

Το όψιμο ενδιαφέρον της Λαϊκής Συσπείρωσης πάνω στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων και γενικά στο Δήμο Ικαρίας δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της.

Τα «έργα και οι ημέρες της» σε ό,τι αφορά τη μονιμοποίηση εργαζομένων στο Δήμο είναι πρόσφατα και σχετικά με τους 18 συμβασιούχους του Δήμου στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τους οποίους δόθηκε η δυνατότητα, μέσω ειδικής μοριοδότησης, μόνιμης πρόσληψής τους το 2018 και με το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, για το οποίο επίσης δόθηκε η μοναδική δυνατότητα να στελεχωθεί με επιπλέον μόνιμη θέση Οικογενειακού Βοηθού τον Απρίλιο του 2019, αρκεί ο Δήμος να προκήρυσσε τις αντίστοιχες θέσεις. Ο Δήμος Ικαρίας με τη ΛΑΣ στο τιμόνι ήταν ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που δεν αξιοποίησε τις δοθείσες ευκαιρίες και δεν προκήρυξε θέσεις, αντίθετα έβαζε πάντα αιτήματα για πρόσληψη μόνο συμβασιούχων, προφανώς για να εξασφαλίζει εκλογική πελατεία.

Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο για τη Λαϊκή Συσπείρωση να μην υποτιμά τη μνήμη των δημοτών, γιατί οι ευθύνες της και στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων και γενικά στο Δήμο Ικαρίας και μεγάλες είναι και καταστροφικά αποτελέσματα έχουν.

Μην εκπλήσσεται για τη στάση της νέας ΠΕΑ που υιοθετεί το σωστό και το δίκαιο και στο θέμα των καθαριστριών των σχολείων. Άλλωστε, η Νέα Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής είναι μια δημοκρατική δημοτική παράταξη που πάντα στη λήψη των αποφάσεων έχει γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, μακριά από κομματικά και άλλου είδους συμφέροντα.Categories: ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΛΑΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: