Ο Έπαρχος για την επανίδρυση του συλλόγου Πυθαγόρας στη Ρόδο

Με αφορμή την επανίδρυση του Συλλόγου Πυθαγόρας της Ικαριώτικης-Σαμιώτικης παροικίας της Ρόδου ο Έπαρχος Ικαρίας, Στέφανος Παμφίλης, απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήριος επιστολή.

Διαβάστε την επιστολή του επάρχου

Θέλω να συγχαρώ την πρωτοβουλία των Σαμιωτών και Ικαριωτών που ζουν στο πανέμορφο και μαγικό νησί της Ρόδου για την απόφασή τους να επανιδρύσουν τον πολιτιστικό σύλλογο «Πυθαγόρας».

Είναι γνωστό ότι οι Ικαριώτες και οι Σαμιώτες όπου και αν βρεθούν ένα κομμάτι τους έχει παραμείνει στην Ικαρία μας και στη Σάμο μας.

Δράσεις όπως αυτή μας κάνει περήφανους διότι θα αναδειχθούν τα ήθη και τα έθιμά μας, ο τρόπος ζωής μας στα δύο νησιά, η κουλτούρα μας και το κυριότερο η πολιτιστική μας κληρονομία. Οι ανάγκες των καιρών ωθούν τους νησιώτες μας σε τέτοιου είδους δράσεις, όπου αναδεικνύεται η ανάγκη της συνεύρεσης, της συνεργασίας και της διασύνδεσης με τη Ρόδο μας με δραστηριότητες που σκοπό έχουν την σύζρυξη των σχέσεων μεταξύ των τριών νησιών μας, και να αλληλογνωρίσουμε τους πολιτισμούς μας και φυσικά κάτω από τα κοινά μας σημεία της νησιωτικότητας.

Υπάρχει πολύς χώρος στο αρχιπέλαγος για τέτοιες κινήσεις και μπράβο σε όλους για την προσπάθεια τους. Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας απόφαση και κάθε σας εκδήλωσημε βαθιά υποχρέωση και αγάπη.

Στέλνω επίσης τις ιδιαίτερες ευχές μου μεμονωμένα στα άξια παιδιά της Ικαρίας, όπου οι περισσότεροι είναι από το χωριό της καταγωγής μου.

Επί τη ευκαιρία για πρώτη φορά από εφέτος θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Βορείου με το Νότιο Αιγαίο με την Δωδεκάνησος seaways τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Σας περιμένουμε όλους να επισκεφτείτε τα νησιά μας και τους Φούρνους με την αγάπη που και εμάς μας διακατέχει για εσάς δια μέσου του Αρχιπελάγους να διευρύνουμε τους δεσμούς μας συνεργαζόμενοι για την τουριστική μας προβολή και εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία να είναι η αρχή να φέρουμε τα νησιά μας κοντύτερα και να κάνουμε το Αιγαίο ένα, διότι εδώ σ’αυτή την Θάλασσα ακούγεται δυνατά η καρδιά του έθνουςCategories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: