Δήμος Ικαρίας: Το υβριδικό έργο να γίνει τουριστικός πόλος έλξης

Τη συνεργασία της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” ζητά ο δήμος Ικαρίας για να υλοποιηθεί ένας από τους σκοπούς του 2ου υβριδικού ενεργειακού έργου στην Ευρώπη, που αναφέρεται «στην αναβάθμιση της Ικαρίας στον τομέα του τουρισμού, καθώς αναμένεται να καταστεί πόλος έλξης για φοιτητές, επιστήμονες αλλά και ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντικά πολίτες, λόγω των καινοτομιών και του πράσινου χαρακτήρα του Έργου».

«Για την επίτευξη αυτού του κοινού μας στόχου» συνεχίζει η επιστολή «θα θέλαμε την συνεργασία σας προκειμένου οι εγκαταστάσεις σας να γίνουν επισκέψιμες από το κοινό. Αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο οργανωμένο και ασφαλή. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ορίσετε τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κάθε εβδομάδα, όπου συντεταγμένα και με την επιτήρηση ξεναγού μηχανικού θα μπορεί το κοινό να επισκέπτεται το έργο.

Αυτό θα μας μας δώσει την δυνατότητα ως Δήμος να το επικοινωνήσουμε στους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού μας και αφετέρου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα καταστήσει το έργο ως μέρος της τοπικής κοινωνίας».

ΕΡΤCategories: ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: