Οι εκπαιδευτικοί της Ικαρίας απαιτούν μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία

Με επιστολή τους προς τους δημάρχους Φούρνων και  Ικαρίας, αλλά και προς το υπουργείο παιδείας, ο Σύλλογος εργαζομένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ικαρίας και η ΕΛΜΕ (Εργαζόμενοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ζητούν μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία των νησιών μας (Ικαρία και Φούρνοι).

Ντροπή: Έστειλαν φυλακή για 10 χρόνια μια καθαρίστρια από τον Βόλο ...

Η επιστολή έχει ως εξής:

Απαιτούμε το κάθε σχολείο να έχει, άμεσα, τη δική του μόνιμη καθαρίστρια, πλήρους ωραρίου, με ευθύνη του κράτους.

Γιατί, την καθαρίστρια περιμένει το κάθε σχολείο για να είναι καθαρές όλη μέρα οι τουαλέτες και οι βρύσες, να απολυμαίνονται καθημερινά τα πόμολα και τα θρανία.

Την καθαρίστρια έχουν ανάγκη τα σχολεία με κάθε αδιαθεσία παιδιού που οδηγεί σε εμετό, κάθε φορά που πατιούνται λάσπες, που χύνονται παγούρια με νερό,που αναποδογυρίζονται πιάτα. Η παρουσία της όλη τη διάρκεια της μέρας είναι σημαντική για την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών σε καλές εποχές, αλλά και σε εποχές με πανδημίες, επιδημίες, αλλεργίες, και κάθε μικρή ή μεγάλη απειλή της υγείας.

Απαιτούμε, ακόμα, σε κάθε σχολείο να έχουν νερό οι βρύσες για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, τόσο για να μπορούν να πίνουν οι μαθητές, όσο και για τις ανάγκες καθαριότητας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων

Ε.Λ.Μ.Ε.  Ικαρίας – Φούρνων

Σχολιάστε Ελεύθερα