Κατά τον υπουργό υγείας δεν κατέρρευσε το E.Σ.Υ

Από τη Σύνταξη

Τα ροζ συννεφάκια με τους όμορφους Αγγέλους του Έρωτα, και όχι του θανάτου, συνεχίζουν να βόσκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο λέει ο υπουργός Κικίλιας. Δεν θα επιτρέψει λέει να διασπαρεί ο πανικός από τα ΜΜΕ, του αρέσει μάλλον η διασπορά του θανάτου. Μακάρι υπουργέ μου να είναι έτσι τα πράγματα, γιατί άλλο είδαμε σε εικόνες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο από γιατρούς-νοσηλευτές των νοσοκομείων και άλλα ακούμε από τους επιστήμονες-γιατρούς που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Παρόλα αυτά θα είμαστε δίκαιοι βασίλη μου. Ας αρχίσουμε από τις σημερινές σου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα:

“Η απροθυμία των ιδιωτών γιατρών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για βοήθεια του ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία προκάλεσε την απόφαση για επίταξη”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Θα τη χαρακτηρίσουμε ως σωστή κίνηση αλλά φοβόμαστε πως ίσως είναι αργά και πρέπει να παρθούν πολύ πιο σοβαρά μέτρα, γιατί σε καμία βδομάδα από τώρα θα διασωληνωνόμαστε μόνοι μας.

“Κάναμε υπομονή, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από το μικροσυνδικαλιστικό συμφέρον” τόνισε ο υπουργός Υγείας, που τα ρίχνει κατά την συνήθη πρακτική της κυβέρνησής του στους συνδικαλιστές και στον κόσμο που δεν τηρεί τα μέτρα. Έφτασε βέβαια και σε μαι παραδοχή, βγαίνοντας από τα ροζ συννεφάκια για λίγα δευτερόλεπτα. Η κατάσταση στην Ατική είναι δύσκολη, αλλά, όπως τόνισε, “έχουμε σχέδιο και για τα πολύ δύσκολα”, και συμπλήρωσε “κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν”, ενώ σε ό,τι αφορά περαιτέρω επιτάξεις ιατρικών υπηρεσιών και ιδιωτικών κλινικών σημείωσε πως “ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν”. Μάλιστα λοιπόν παρόλο που κάνει την παραδοχή ότι τα πράγματα είναι δύσκολα δεν ανησυχεί και κρατάει μέτρα στη φαρέτρα του για ποιό δύσκολες ακόμα καταστάσεις. Εδώ είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του βλέποντας και κάνοντας.

Ο εκφράσεις τύπου “Μπέργκαμο”, που έχουμε φτάσει, προκαλούν τον πανικό είπε και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να διασπαρεί ο πανικός, αναφερόμενος και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Τον θάνατο στο όνομα του κέρδους τον επιτρέπει. Μάλιστα.

“Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει” επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας και ευχαρίστησε όλον τον ιατρικό κόσμο που δίνει αυτόν τον αγώνα συνεχίζοντας την πολιτική του ροζ σύννεφου και του μη τυχόν και χαλάσουμε την εικόνα της κυβέρνησής μας και χάσουμε χρήμα και ψήφους, γιατί περί αυτού πρόκειται. Για αυτό φιμώνεται ο τύπος όπου είναι εφικτό.

“Δεν είναι ώρα για πολιτικές κοκορομαχίες, που προσβάλλουν τον αγώνα τον γιατρών”, είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας. Ήμαρτον…..

Διευκρίνισε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχουν γίνει 1400 προσλήψεις μονίμων γιατρών και 10.000 επικουρικών και πως από τους 200 γιατρούς που ήθελαν να αποχωρήσουν το 2020 έφυγαν μόνον οι 100. Εκτίμησε ότι, ίσως απο την ερχόμενη εβδομάδα υπάρξει αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, που θα κρίνει και τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης σε συνεννόηση, πάντα, με τους λοιμωξιολόγους.

Υπεραμύνθηκε του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς. υπογραμμίζοντας ότι ακολουθούμε τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμου Φαρμάκων ως προς την ασφάλεια των χορηγούμενων εμβολίων. Σε αυτό βέβαια φταίει και η κυβέρνησή μας αλλά και η πολιτική της ΕΕ. Τελος, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι στο τελος Μαίου, θα εχει δημιουργηθεί τείχος ανοσίας για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, άρα συμπληρώνουμε εμείς γιατί να μην ανοίξει και ο τουρισμός. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να είχε φύγει εχθές….

Δείτε το γνήσιο ρεπορτάζ του αντένναCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ

Tags: , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: