Εφιαλτική κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» τη νύχτα που πέρασε

Τα ασθενοφόρα έκαναν «ουρά» έξω από το νοσοκομείο, όπου έγιναν περίπου 65 εισαγωγές Covid και 110 non Covid. 25 περιστατικά διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο, καθώς ο «Ευαγγελισμός» ήταν γεμάτος. Οι ΜΕΘ (covid και non covid) όπως και οι ΜΑΦ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ. Γεγονότα που καταγράφει το ρεπορτάζ του 902 και το mega.

Εικόνα όπως μας την δίνει το ρεπορτάζ του 902

Σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, σημειώνει ότι 12 ασθενείς περιμένουν στα ΤΕΠ για διακομιδή. Στα ΤΕΠ εξετάστηκαν 193 θετικοί και καθεμία από τις κλινικές που λειτουργούν ως Covid έχει περίπου 100 νοσηλευόμενους. Συνολικά υπάρχουν 200 νοσηλευόμενοι στις 5 κλινικές Covid. Η επέκταση που γίνεται προς την Γ Παθολογική κλινική είναι σε θαλάμους μη κλειστούς (απέναντι από σαλόνι) με πρόσβαση στον καθένα…! Τόνισε την ανάγκη πραγματικής επίταξης των ιδιωτικών κλινικών τώρα, χωρίς δώρα και διαπραγμάτευση.

«Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου» τόνισε ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Mega». Επεσήμανε ότι ο «Ευαγγελισμός» όπως και άλλα μεγάλα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου και πολλές κλίνες έγιναν Covid και άλλαξε ο ρόλος που επιτελούσαν προ της πανδημίας. Ο Γ. Φερεντίνος τόνισε ότι είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία» καθώς «είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου».

Ο κορωνοϊός «λυγίζει» τα νοσοκομεία και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με την αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών να έχει φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην εφημερία που ολοκληρώνεται, υπήρξαν 110 εισαγωγές non covid περιστατικών και 65 covid, οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ 6-7 διασηλωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ. «Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Είδατε τις φωτογραφίες με τα ΕΚΑΒ που γίνονται τρένο για να διακομίσουν περιστατικά» υπογραμμίζει.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τέτοια, που οι ασθενείς δεν χωράνε και διακομίζονται σε άλλα, εξήγησε ο καρδιολόγος και αναφέρθηκε στο ζήτημα της επίταξης ιδιωτών γιατρών και ιδιωτικών κλινικών.

«Ο Ευαγγελισμός όπως και άλλα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου. Πολλές κλίνες έγιναν covid και άλλαξε ο ρόλος που επιτελούσαν προ της πανδημίας. Πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου, που θα μπορέσουν να έχουν φροντίδα που τους αξίζει. Θα έχουν πολύ καλύτερη εντός της ΜΕΘ, εκεί πρέπει να είναι ένα διασωληνωμένο περιστατικό» τόνισε.

Το συμπέρασμα είναι ότι λυγίζει το σύστημα και πλέον μπορούμε να πούμε ότι η Αθήνα έγινε Μπέργκαμο. Η Κυβέρνηση δυστυχώς σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο γκρέμισμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας κια δεν το λέμε εμείς αλλά οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή.Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: