Χίος: Μπασκέτα σκότωσε 19 χρονο

Πριν 20 χρόνια εγκαταστάθηκε η φονική μπασκέτα στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας και έκτοτε από τι φαίνεται δεν συντηρήθηκε ποτέ. Αυτή η ιστορία μας θυμίζει πολλές τέτοιες μπασκέτες που έχουν μπει στο Αιγαίο και όχι μόνο. Το μπάσκετ είναι το εθνικό μας άθλημα και λογικό είναι να είναι γεμάτη η χώρα μας μπασκέτες αλλά αυτές πρέπει να συντηρούνται από τους φυσικούς ιδιοκτήτες τους είτε είναι κρατικές είτε ιδιωτικές.

xios-basketa-dystyxima-dyo

Η μπασκέτα της Χίου φαίνεται ότι δεν συντηρήθηκε ποτέ και ένα 19 χρονο παιδί θέλοντας να κάνει κάρφωμα είδε την μπασκέτα να έρχεται πάνω του και να τον δολοφονεί, Η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Ο 19χρονος, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας η μπασκέτα αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Πραγματικά πολύ λυπηρό γεγονός που πρέπει όμως να μας διδάξει. Ας έρθουν οι υπεύθυνοι σε όλες τις άκρες της Ελλάδος και να ελέγξουν όλες τις μπασκέτες προκειμένου το αίμα του 19χρονου να είναι το τελευταίο.

Αμέσως μετά το περιστατικό βέβαια ξεκίνησε η αναζήτηση των ευθυνών

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος. Πρώτος το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, όπου είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα. Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα, μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος, αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Ο Δήμαρχος του νησιού διέταξε και αυτός με τη σειρά του τον έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις για να διαπιστωθούν παραλείψεις. Αυτόπτης μάρτυρας πάντως είπε τα εξής:

Περίπου στις 10:30 το βράδυ έρχεται σε κατάσταση πανικού ένα παλικάρι και φώναζε εάν υπήρχε κάποιος γιατρός καθώς έγινε ένα ατύχημα στο γήπεδο του μπάσκετ. Εμείς αμέσως πήγαμε στους πελάτες και τους ρωτήσαμε εάν υπήρχε κάποιος γιατρός και βρέθηκε μια κυρία που εργάζεται στα επείγοντα του νοσοκομείου. Πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο και είδαμε το παιδί να είναι πεσμένο μέσα στα αίματα. Το ασθενοφόρο ήρθε αμέσως ενώ η κυρία που εργαζόταν στο νοσοκομείο όταν έπιασε τον σφυγμό του είδε πως ήταν αδύναμος. Τον πήραν οι τραυματιοφορείς και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Είχε χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και όπως είπαν και τα παιδιά που βρισκόντουσαν εκεί πήγαν οι ίδιοι και σήκωσαν την μπασκέτα πάνω από το άτυχο παιδί. Το παιδί πρέπει να χτύπησε από την πτώση του στο έδαφος και όχι από την μπασκέτα. Λογικά κάρφωσε στο στεφάνι κρεμάστηκε και με το κρέμασμα η μπασκέτα υποχώρησε. Το παιδί ήταν πολύ λεπτό για να έριχνε την μπασκέτα, η μπασκέτα ήταν παλαιού τύπου και παλιά και έπεσε και έγινε το μοιραίο. Οι μπασκέτες είναι τουλάχιστον 20 χρονων δεν έχω δει ποτέ να γίνει κάποια συντήρηση

Ρεπορτάζ βασισμένο σε αντίστοιχο του πρώτου θέματος

Σχολιάστε Ελεύθερα