Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ικαρία

Με ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορ. Αιγαίου, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, στην Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου, στον Βουλευτή του Νομού Σάμου και στον Δήμο Ικαρίας οι σύλλογοι γονέων και τα σωματεία της Ικαρίας καλούν σε αγωνιστική δράση.

Το κείμενο που ακολουθεί συνυπογράφουν οι σύλλογοι γονέων Δημοτικού σχολείου, Νηπιαγωγείου και Γυμνασίου Ευδήλου, ο σύλλογος γονέων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Καραβοστάμου καθώς και οι σύλλογοι γονέων γυμνασίου και λυκείου Ραχών. Επίσης υπογράφουν οι σύλλογοι γονεών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Αγίου Πολυκάρπου, Χριστού Ραχών, Αγίου Κηρύκου και ο σύλλογος γονεών ΑΜΕΑ “Ηλιαχτίδα”. Από τους συλλόγους γονέων υπογράφουν και η επιτροπή γονέων δημοτικού σχολείου Ξυλοσυρτιού και Καρκιναγρίου και συνυπογράφουν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ικαρίας, ο σύλλογς αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών και το συνδικάτο οικοδόμων.

Το κείμενο που κοινοποιήθηκε έχει ως εξής:

Από την αρχή της πανδημίας ζητήσαμε και ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και επιπλέον:

  • Διενέργεια δωρεάν τεστ Covid σε εκπαιδευτικούς
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία
  • Μείωση μαθητών ανά τάξη
  • Πρόσληψη σχολιάτρων για κάθε σχολική μονάδα του νησιού και παιδιάτρου σε κάθε δημοτική ενότητα του νησιού
  • Σχολικά λεωφορεία με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας
  • Να διενεργούνται τεστ Covid σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού, επιπλέον να γίνονται τεστ στον πληθυσμό με προορισμό την Ικαρία πριν φτάσει στο νησί .

Mε προηγούμενο έγγραφό μας ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση για όλα τα παραπάνω και να πιέσει την Πολιτεία να ανοίξουν τα σχολεία.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας καλώντας φορείς, συνδικάτα, εκπαιδευτικούς και γονείς στις παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 22 Μαρτίου στις  12:00 π.μ στο Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου και, στα πρώην Δημαρχεία Ευδήλου και Ραχών. Καλούμε την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 12:π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο και μετά στο Δήμο Αγίου Κηρύκου.

Σχολιάστε Ελεύθερα