Νίκος Μπελαβίλας: Το νομοσχέδιο για το Ελληνικό μας ξαναγυρνάει στο μηδέν

«Προβλεπόταν πάρκο 2.000 στρεμμάτων, φτιάνουν πάρκο 80 στρεμμάτων»

«Έχουμε ξαναβρεθεί στο μηδέν. Όλες οι προβλέψεις που υπήρξαν το 2016 αίρονται από το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή, ενώ εξαφανίζονται ουσιαστικά οι δημόσιοι χώροι στη συνοικία του Αγίου Κοσμά που μετατρέπεται σε συνοικία πολυτελών επαύλεων», είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς για όλους».

Κάνοντας μια πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ο κ Μπελαβίλας σημειώνει: «Όλο αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όλη αυτή η πανέμορφη κηπούπολη εξαφανίζεται και μετατρέπεται σε συνοικία πολυτελών επαύλεων ακριβώς στη θάλασσα, εξαφανίζεται ο μεγάλος πεζόδρομος ο οποίος θα περιέβαλλε την ακτή ενώ οι μόνοι δημόσιοι χώροι εντοπίζονται κυρίως στους χώρους των malls όπου φτιάχνονται 6 οικοδομικά τετράγωνα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι Δήμοι θα φτιάχνουν δρόμους για να πηγαίνουν οι πελάτες στα malls, όμως δεν θα φτιάχνουν δρόμους για να πηγαίνουν οι πολίτες στην παραλία του Αγίου Κοσμά». 

Σχετικά με το πάρκο υπογράμμισε: «Αντί να το ξεκινήσουν, δηλώνουν ότι πειραματικά θα κάνουν ένα πάρκο, 80 στρεμμάτων όταν η πρόβλεψη ήταν για 2.000 στρεμμάτων».

«Δεν υπάρχει ούτε ο μεγάλος πεζόδρομος, ούτε η διαμόρφωση προβλητών, ούτε τα ρεύματα τα οποία είχαν προβλεφθεί».

«Αυτό που παίχτηκε είναι ένα μεγάλο χρηματιστηριακό παιχνίδι, ανεβάζοντας τις χρηματιστηριακές μετοχές του επενδυτή πριν να χτίσει και όταν έρθει η ώρα για να χτίσει δεν θα βάλει τα χρήματα για να το κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα