Χίος: Ερώτηση ΚΚΕ για τη μοριοδότηση στελεχών Ε.Δ. στη Χίο

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καθώς μετά από επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ) γνωστοποιήθηκε λάθος στη μοριοδότηση στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στο νησί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ερώτηση “Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), διαμαρτύρονται διότι αν και η έδρα στρατιωτικών μονάδων της νήσου Χίου, βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, εντούτοις τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές τις μονάδες δεν λαμβάνουν τα προβλεπόμενα 4 μόρια, αλλά λαμβάνουν 2,5 μόρια.

Ακόμη στα έγγραφά τους επισημαίνουν ότι η διάκριση αυτή αναγκάζει τα στελέχη που υπηρετούν στη Χίο, να υποβάλουν αναφορά για τη μετακίνησή τους από το νησί της Χίου ή στη μη επιλογή του ως τόπο επιθυμίας μετάθεσης.

Έτσι ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αποκατάσταση της αδικίας που εντοπίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα