Ματίνα Παγώνη : Με τα επιστημονικά δεδομένα βεβαίως προχωρούμε με τo εμβόλιο της AstraZeneca

Την προσέγγιση της, με βάση τις επιστημονικές μελέτες, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφορικά με το πάγωμα εμβολιασμού σε πολλές χώρες με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συμμερίζεται το φόβο που έχει πλέον πολύς κόσμος που είτε έχει είτε είναι να εμβολιαστεί με το εν λόγω εμβόλιο και επισημαίνει πως «δεν έχουνε επιστημονικές αποδείξεις» οι χώρες που έχουν αναστείλει -προσωρινά έστω- τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, ένα περιστατικό που διερευνήθηκε στη χώρα μας αποδείχτηκε πως δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο εμβόλιο και «τα επιστημονικά δεδομένα είναι ότι βεβαίως προσέχουμε με το εμβόλιο».

Δείχνοντας και προς τις αρμόδιες επιτροπές εμβολίων που «ασχολούνται με την κατάσταση», η κ. Παγώνη εκτίμησε πως δεν θα αναλάμβαναν ένα τέτοιο ρίσκο, εφόσον υπήρχε πράγματι κίνδυνος.

Για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αποσπάσει ειδικευόμενους γιατρούς από τα ήδη επιβαρυμένα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε χωρίς περιστροφές κάτι τέτοιο ως «απαράδεκτο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «θεωρώ απαράδεκτο να φεύγουν ειδικευόμενοι γιατροί και να πηγαίνουν στα ιδιωτικά, είναι εκπαιδευόμενοι γιατροί, έχουν ρόλο…».

«Η ΕΙΝΑΠ μπήκε μπροστά και το σταματήσαμε» τόνισε η Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας πως οι ειδικευόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Για την τεράστια πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ λέει ότι πως πρέπει να γίνει άμεσα επίταξη ενός μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου με πολλά κρεβάτια, να γίνει η συμφωνία και να πάνε εκεί οι διασωληνωμένοι ασθενείς ώστε να ξεμπλοκάρει έτσι το δημόσιο σύστημα.

Ερωτηματικά ωστόσο προκάλεσε ο ισχυρισμός ότι μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι αυτή του Ερρίκος Ντυνάν, όπως προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενός μεγάλου, έτοιμου νοσοκομείου, στο κέντρο της Αθήνας, διότι σύμφωνα την κ. Παγώνη το Ντυνάν έχει «ήδη ενταχθεί» για μη COVID περιστατικά και δεν «μπορούν να τα ξανακάνουν όλα από την αρχή».

Σε ερώτηση ποιο ιδιωτικό θα μπορούσε εν τέλει να ενταχθεί και να βοηθήσει στην αποσυμπίεση του Ε.Σ.Υ. η κ. Παγώνη αρνήθηκε να μπει σε μια τέτοια διαδικασία και να κατονομάσει ιδιωτικό θεραπευτήριο, δείχνοντας προς τους αρμοδίους.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, η Ματίνα Παγώνη εκτιμά πως μετά τις 23 Μαρτίου μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα -με τον πενταψήφιο αριθμό για έλεγχο- σταδιακά τα σχολεία και από μέσα Απριλίου να ανοίξει με μέτρα και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα