Τάκης Παναγιωτόπουλος: Αν αρρωστήσουμε ενδέχεται να μην έχουμε τη δυνατότητα νοσηλείας και υποστήριξης όπως χρειάζεται

Αδιανόητη και τελείως εκτός τόπου η απόφαση να στελεχωθούν με γιατρούς από Νοσοκομεία του ΕΣΥ τα ιδιωτικά θεραπευτήρια «ΛΗΤΩ» και «Ιατρικό» Περιστερίου.

«Το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα, δεν νομίζω ότι έχει ξανασυμβεί τόσο μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία» ανέφερε μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα, ο Τάκης Παναγιωτόπουλους,  επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε, «η διασπορά γίνεται στους χώρους που μαζεύονται πάρα πολλοί άνθρωποι χωρίς την τήρηση των μέτρων. Ασφαλώς είναι όλες οι συγκεντρώσεις, είναι όμως οι χώροι εργασίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς που πρέπει να ληφθεί μέριμνα για αυτούς τους χώρους έστω, την ύστατη ώρα». 

Σχολιάζοντας τα περιστατικά αστυνομικής βίας υπογράμμισε ότι «ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού δεν μπορεί να είναι η επιβολή. Δεν μπορεί να ζούμε σε μία κοινωνία που για το καλό μας κατά κάποιο τρόπο, γίνεται τέτοια κατάχρηση εξουσίας».

Χαρακτήρισε «αδιανόητη και εκτός τόπου» την απόφαση να στελεχωθούν με γιατρούς από Νοσοκομεία του ΕΣΥ τα ιδιωτικά θεραπευτήρια «ΛΗΤΩ» και «Ιατρικό» Περιστερίου, ενώ ερωτηθείς για τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν τεκμηριώνεται η συσχέτιση θρομβώσεων με το εμβόλιο κι ότι η εμφάνιση τους μετά από  εμβολιασμό, δεν σημαίνει ότι ο εμβολιασμός ήταν η αιτία.

«Η χρονική συσχέτιση με την αιτιολογική συσχέτιση, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, με το εμβόλιο για την ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα, όπου πριν από κάποια χρόνια είχε ενοχοποιηθεί για πρόκληση αυτισμού, με τραγικά αποτέλεσμα στη Βρετανία και αύξηση της ιλαράς» ανέφερε, συστήνοντας «ψυχραιμία και αναμονή για τα νέα δεδομένα».  

ΑΥΓΗCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ

Tags: , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: