Να ανοίξουν τα σχολεία σε covid-free περιοχές ζητούν Ικαρία και Λήμνος

Αντιδράσεις προκαλεί στην Ικαρία και στη Λήμνο η οριζόντια απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα ακόμα και σε εκείνες της περιοχές που δεν έχουν καθόλου κρούσματα.

Στην Ικαρία ο Σύλλογος γονέων Ραχών δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία της τηλεεκπαίδευσης, ενώ το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου, πραγματοποιείται  συνέλευση των δασκάλων στον Εύδηλο για το θέμα αυτό.

Οι γονείς θέτουν και άλλη μια βασική παράμετρο , την αδυναμία πρόσβασης των παιδιών στο διαδίκτυο, είτε λόγω κακής σύνδεσης και προβλημάτων διαδικτύου, είτε λόγω εξοπλισμού.

Στην ίδια κατεύθυνση και ΑΔΕΔΥ, ιατρικός σύλλογος και εκπαιδευτικοί συνδικαλιστικοί φορείς στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο με κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν ότι «Κλείνουν τα σχολεία ακόμα και σε περιοχές με ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού και χαμηλό ιικό φορτίο, όπως είναι η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος» και ζητούν να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα κατά της διασποράς για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.

Προτάσσουν επίσης, το θέμα του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς, των τακτικών τεστ αλλά και την χρηματοδότηση της παιδείας.

ΕΡΤCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΛΗΜΝΟΣ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: