Κατέθεσαν τις προτάσεις τους για επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου

Συνάντηση με θέμα την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι μετά από σχετική πρόσκληση του Δήμου Δυτικής Σάμου προς τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα τουρισμού κ. Βακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λογοθέτης, οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Έλληνας και Μπακόπουλος, η κα Κατερίνα Σταύρου μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο κ. Μανώλης Ελένης επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Οι τουριστικοί πράκτορες ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή για όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί φέτος στον τομέα του τουρισμού με φόντο την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Τόνισαν ότι ακριβείς προβλέψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν για το πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις και οι πτήσεις από το εξωτερικό, αφού αναμένονται οδηγίες από τις κυβερνήσεις των κρατών και επέμειναν στο ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για να μπορέσει να ανοίξει και η αγορά». Επίσης ανέφεραν πως διατηρούν καθημερινή επαφή με τους tour operators , ενημερώνοντάς τους ότι η Σάμος είναι ένας ασφαλής προορισμός διακοπών.

Από την πλευρά του ο Δήμος δεσμεύτηκε να προβεί σε στοχευμένες κινήσεις για την τόνωση της προβολής του νησιού ειδικά στο εξωτερικό, ώστε να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε εν μέσω αυτής της κρίσιμης περιόδου.

ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου

Σχολιάστε Ελεύθερα