Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρία

18 Μάρτη κινητοποιούμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να απολύσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά.

Στόχος δεν είναι μόνο το χτύπημα ενός μαχητικού και πρωτοπόρου σωματείου όπως αυτό του Άγιου Σάββα, αλλά η ποινικοποίηση και ο στραγγαλισμός κάθε φωνής απέναντι στις εφαρμοζόμενες εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές. Τις πολιτικές εκείνες που έχουν αναδείξει την καταστολή και την τρομοκρατία ως τα μόνα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο του Αγίου Σάββα «Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας αλλα πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είχε προηγήθηκε η εκδικητική μετακίνηση του παραμονές Χριστουγέννων στη ΜΕΘ του Σωτηρία, ενώ η ειδικότητά του (Ακτινολόγος) είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο της εντατικολογίας.

Στις 7 Γενάρη που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς Γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνηση του στο Σωτηρία με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία!!!»

Με στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 3μμ μας καλούν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός υγείας ομολογεί στην ουσία ανοιχτά την πλήρη αποτυχία των (ανύπαρκτων)  πολιτικών της κυβέρνησης στον τομέα της πανδημίας, όταν παραδέχεται ότι το σύστημα υγείας δεν αντέχει με 500 διασωληνωμένους, τη στιγμή που υποτίθεται πως διαθέτουμε κάτι παραπάνω από 1300 κλίνες (στα χαρτιά φυσικά). Όταν οι ειδικοί ομολογούν δημόσια πλέον την αύξηση της νοσηρότητας λόγω της υποθεραπείας ασθενών με άλλες παθήσεις, των οποίων η πρόσβαση στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ εν μέσω covid είναι πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη. Όταν γίνεται προφανές πως τα αυστηρά ταξικά λοκ ντάουν καταστρέφουν και δεν αναχαιτίζουν την έκταση της πανδημίας.

Και όλα αυτά έναν χρόνο μετά, όπου κανένα άλλοθι δεν περισσεύει πια για μια κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα τρομοκρατεί, εκβιάζει, απολύει και καταστέλλει στο όνομα υποτίθεται της δημόσιας υγείας.

Και ενώ κατά ομολογία τους οι κλίνες ΜΕΘ υπολείπονται των αναγκών, η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω του 3ου κύματος της πανδημίας, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού, μετατρέπει τα νοσοκομεία της Αθήνας σε Κορωνονοσοκομεία: Τζάνειο, Σισμανόγλειο μόνο για covid, η πολύτιμη καρδιοχειρουργική του Ευαγγελισμού μόνο covid, η μονάδα εμφραγμάτων του Ασκληπιείου μόνο covid. Για τα υπόλοιπα νοσοκομεία προβλέπεται ανακατανομή του προσωπικού και των χώρων για να αυξηθούν τα κρεβάτια covid, άσχετα από ειδικότητα και ανάγκες,

Δηλαδή γίνεται μετατροπή κλινών και κλινικών σε κλινικές covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων που χρήζουν νοσηλείας, παρακολούθησης, τακτικού αλλά και αναγκαίου ελέγχου.  Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Non Covid νοσοκομείο και θα «ενσωματώσει» παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Ιπποκράτειο! Με αυτόν τον άθλιο τρόπο, ασθενείς θα πηγαινοέρχονται από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο ενώ όλοι οι πάσχοντες, τόσο από κορωνοϊό όσο και από άλλα νοσήματα, δεν θα έχουν την αναγκαία περίθαλψη που δικαιούνται.

Συνεχίζουμε στον δρόμο των αγώνων, όλοι/ες στους δρόμους!

Πέμπτη 18 Μαρτίου

Συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, 12 το πρωί

Ο σύλλογός μας έχει προκηρύξει στάση εργασίας 11 με 3 το πρωί.

  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
  • ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ – ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
  • ΑΥΤΟΝΟΜΟ – ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Σχολιάστε Ελεύθερα