Ο Έπαρχος Ικαρίας για τον εξηλεκτρισμό του οικισμού της Αγίας Κυριακής

Ο Έπαρχος Ικαρίας σε επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, περιβάλλοντος και Βιομηχανίς του Βορείου Αιγαίου τονίζει την αναγκαιότητα που υπάρχει για τον εκηλεκτρισμό του οικισμού Αγία Κυριακή.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

Παρακαλώ όπως προγραμματισθεί από τις ΚΑΠ επενδύσεων που αφορά και στις δύο Περιφερειακές ενότητες ο εξηλεκτρισμός του οικισμού της Αγίας Κυριακής. Είναι οικισμός ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Ικαρίας, εφάπτεται με τον χώρο του Αεροδρομίου που βρίσκεται και η Ιαματική πηγή της Αλμυρίδας η οποία χρήζει άμεσης αναβάθμισης και δέχεται πολλούς λουόμενους κατά τους καλοκαιρινούς και χειμερινού μήνες.

Επίσης εντός του οικισμού βρίσκεται και το αλιευτικό καταφύγιο της Αλμυρίδας που είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο σκαφών στην Ικαρία και κατασκευάστηκε από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση μέσω πόρων του Γ’ΚΠΣ (και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

Είναι ένα έργο πνοής και αναβάθμισης της περιοχής, είναι ένας τουριστικός προορισμός που θα δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού του Φάρου, υπάρχουν περί τα 20-30 σπίτια που στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να εξηλεκτριστεί ο οικισμός και θέλω να γνωρίζετε ότι ο πρώην Δήμος Ικαρίας, με αίτημα του προς την ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) ζήτησε το κόστος για τον εξηλεκτρισμό του Οικισμού, επομένως υπάρχει επίσημο κοστολόγιο από την υπηρεσία, το οπόιο θα προσκομίσω άμεσα.

Ειλικρινά σας παρακαλώ όπως προγραμματίσετε τον εξηλεκτρισμό του Οικισμού και είναι ντροπή τόσα σπίτια να στερούνται του ηλεκτρικού ρεύματος και να είναι τόσο κοντά στο Αεροδρόμιο.

Με τιμή ο Έπαρχος Ικαρίας

Σχολιάστε Ελεύθερα