Επίθεση αγνώστων με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι, στο κτίριο του ΣΚΑΪ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Τρείς άγνωστοι στις 2:22 το πρωί του Σαββάτου (13/3), πλησίασαν το κτίριο του ΣΚΑΪ από την πλευρά του Κηφισού . Οι δράστες κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους του κτιρίου και πέταξαν πέντε μολότοφ χωρίς να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Οι τρεις πέσαν μέσα  στον περιβολο και δύο έξω απο τον φράχτη. Από τις μολότοφ προκληθηκε μαύρισμα στην περίφραξη του κτιρίου

Οι φύλακες του σταθμού ειδοποίησαν την αστυνομία, όμως οι δράστες είχαν διαφύγει. Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει ξαναγίνει στόχος επίθεσης αρκετές φορές, καταδικαστέο από όλον τον πολιτικό κόσμο και την ΕΣΗΕΑ. Ακολουθούν οι καταδικαστικέ δηλώσεις:

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την επίθεση με μολότοφ κατά του Τ/Σ ΣΚΑΪ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση του «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με μολότοφ, που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, κατά του Τ/Σ ΣΚΑΪ. Οι επιθέσεις αυτές δεν πτοούν κανέναν και δεν φοβίζουν τους δημοσιογράφους. Η δημοσιογραφία δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται. Αναμένουμε, ωστόσο, από την Πολιτεία μετά και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, να συλληφθούν το συντομότερο οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Τάσος Γαϊτάνης (ΝΔ): Όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις είναι εχθροί της δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και είναι απολύτως καταδικαστέα. Όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις είναι εχθροί της Δημοκρατίας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ»

Σύντομη αλλά περιεκτική δήλωση από την Κουμουνδούρου

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε Μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία.

Το ΚΚΕ για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, στρέφεται κατά εργαζομένων και διευκολύνει εκείνους που τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να συνδέσουν τέτοιες ενέργειες με τη δίκαιη διαμαρτυρία του λαού και της νεολαίας.

ΜΕΡΑ 25: Ο αγώνας για ποιοτική ενημέρωση μόνο μυαλά χρειάζεται ως πολεμοφόδια, όχι μολότοφ

«Η προπαγάνδα δεν σβήνει με βία, αντίθετα ενδυναμώνεται, αποκτώντας ένα «μαρτυρικό φωτοστέφανο» που δεν το κέρδισε με την αξία της» αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανάρτησή του στο twitter, για την επίθεση στον τ/σ Σκάι και επισημαίνει:«Ο αγώνας για ποιοτική ενημέρωση μόνο μυαλά χρειάζεται ως πολεμοφόδια, όχι μολότοφ».

Ελληνική λύση:Κάθε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία

Καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ» με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Όπως αναφέρει, «παρά το ότι ο ΣΚΑΪ ουδέποτε φιλοξενεί στελέχη ή έστω τις απόψεις της Ελληνικής Λύσης, θεωρούμε ότι κάθε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία.



Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: