Επιστολή έπαρχου Ικαρίας προς τον διοικητή του νοσοκομείου Ικαρίας

Ο Έπαρχος Ικαρίας Στέφανος Παμφίλης απέστειλε επιστολή στον διοικητή του νοσοκομείου Ικαρίας με θέμα την εφαρμογή του νόμου για την περίθαλψη ανασφάλιστων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Διοικητά,

Θα ήθελα να γνωρίζω το νοσοκομείο αν εφαρμόζει ρητά τον νόμο «Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών με ΦΕΚ 1465/Β’/2014.

Και θα παρακαλούσα επίσης όπως μου γνωστοποιήσετε το ποσοστό των ανασφάλιστων που εως τώρα έχουν εξυπηρετηθεί από το νοσοσκομείο της Ικαρίας και ποια πρόσωπα έχουν ορισθεί στις δυο τριμελείς επιτροπές που έχουν ορισθεί από εσάς για την εξυπη΄ρέτηση των ανασφάλιστων δια μέσου του νοσοκομείου.

Επίσης το νοσοκομείο με ποιούς τρόπους γνωστοποιεί στους πολίτες οι οποίοι δικαιούνται περίθαλψη τα διακαιώματά τους, διότι υπάρχει κάθετη άγνοια και μηδενική ενημέρωση, δεν υπάρχει κανενός είδους πληροφόρηση, διότι ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει τα δικαιώματά του πριν χρησιμοποιήσει τις δομές υγείας του κράτους.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας να ενημερώνεται ο ανασφάλιστος πολίτης ούτως ώστε ενημερωμένος να επισκέπτεται το νοσοκομείο μας με αξιοπρέπεια το κυριότερο.

Ο Έπαρχος Ικαρίας & Φούρνων

Στέφανος ΠαμφίληςCategories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: