Επιστολή του επάρχου ικαρίας για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ικαρίας

Επιστολή του επάρχου Ικαρίας προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ,τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, τον Εισαγγελέα Σάμου και τα Μ.Μ.Ε, με κοινοποίηση τον Διοικητή Νοσοκομείου Ικαρία και Σάμου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Εδώ και αρκετό διάστημα παρατηρείται το εξής σχετικά  με το ΕΚΑΒ της Ικαρίας:

Αρχικά έχω να σας ενημερώσω ότι το ΕΚΑΒ στεγάζεται στην περιοχή πρώην Δήμος Ευδήλου στο κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας.Έχουμε προμηθευτεί σαν Νοσοκομείο δύο υπερσύγχρονα ασθενοφόρα τελευταίας τεχνολογίας μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ και το ένα εδρεύει στο Πανικάριο Νοσοκομείο που είναι στον Άγιο Κήρυκο και το άλλο στον Εύδηλο στο Κέντρο Υγείας απόσταση και των δύο περιοχών 45 χιλιόμετρα περίπου και έχουμε 12 οδηγούς.

Παρατηρείται το εξής γεγονός που μου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα όσον αφορά την ανάγκη μεταφοράς ασθενών τόσο από τη Βόρεια Ικαρία στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας και επίσης ασθενών στην ακτίνα της περιοχής Αγίου Κηρύκου, Λουτρόπολη Θερμών και γύρω χωριά και επίσης ασθενών οι οποίοι χρήζουν άμεσης μεταφοράς από το νησί των Φούρνων και της Θύμαινας με καΐκια για να σώσουμε την ζωή τους, δεν μπορούμε και δεν μπορείτε να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση όταν μερικές φορές χρειασθεί η μεταφορά τους από το λιμάνι από τα Θέρμα τη Λουτρόπολη ή από Καρκινάγρι να επικοινωνούμε με το Νοσοκομείο και να πληροφορούμαστε ότι δεν έχει βάρδια για να μεταφερθεί ο ασθενής σε μια απόσταση 500 ή 800 μέτρα έως το Νοσοκομείο. Δηλαδή βάλτε τον στην πλάτη και φέρτε τον στο Νοσοκομείο με κάθε συνέπεια στην υγεία του. Να θαλασσοπνίγονται για να φέρουν τον ασθενή στον Άγιο Κήρυκο και ελλείψη οδηγού εκείνη την στιγμή να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο εθελοντές με φορτηγάκια.

Σας καλώ άμεσα να βάλετε τάξη και να ορίζεται βάρδια επιφυλακής οδηγών και στον Άγιο Κήρυκο και στον Εύδηλο σε εικοσιτετράωρη βάση αλλιώς να προσλάβετε άλλους 12 οδηγούς για να βγαίνουν οι βάρδιες. Ανθρώπινη ζωή στην Ικαρία μέσα από τέτοιες καταστάσεις να είστε σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψω να χαθεί , ούτε με ενδιαφέρει η πολυνομία ή τα δήθεν δικαιώματα μερικών, εμείς για τα δικαιώματα των εργαζομένων παλέψαμε και παλεύουμε όμως υπάρχουν και όρια. Η ζωή του καθενός δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε σε συνδικαλιστικές φανφάρες, δικαιώματα, ωράρια ή ότι άλλο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόσμου αυτά που συνέβηκαν στο νησί της Σάμου δεν θα επαναληφθούν στο νησί της Ικαρίας.

Άμεσα σας καλώ να τοποθετήσετε στο ΕΚΑΒ της Ικαρίας το τριψήφιο νούμερο για να μπορεί ο πολίτης απ’ ευθείας να επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ και αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται τόσο διάστημα να τακτοποιηθεί το θέμα αυτό, πρέπει το προσωπικό του Νοσοκομείου να κάνει τον τηλεφωνητή έχοντας ο κάθε εργαζόμενος μια ευθύνη που αρμοδίως δεν του ανήκει, επίσης να καταγράφονται όλες οι κλήσεις προς το ΕΚΑΒ στον αριθμό που άμεσα πρέπει να τοποθετήσετε και αυτό που θα ξαναεπαναλάβω να ορίσετε επιφυλακή είκοσι τεσσάρων ωρών στους οδηγούς για να εξυπηρετείται η Επαρχία με ευθύνη και σοβαρότητα στην ανθρώπινη ζωή.

Την επιστολή μου αυτή θα την στείλω και στην αξιότιμη κ. Εισαγγελέα να λάβει γνώση διότι δεν ρισκάρουμε ούτε ένα λεπτό τη ζωή κανενός και ειδικά όταν στην Λουτρόπολη των Θερμών έχουμε περί τους 5000 λουόμενους ηλικιωμένους την καλοκαιρινή περίοδο και επίσης στην Ικαρία από άκρη σε άκρη τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλάσιο έως τετραπλάσιο πληθυσμό τουριστών.

Πληροφορήθηκα ότι ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ επισκέφθηκε την Ικαρία αλλά καμία λύση έως τώρα δεν δόθηκε και φυσικά δεν ενημερώθηκε το Επαρχείο και ερωτώ ποιος ο σκοπός της επίσκεψης;

Άμεσα σας καλώ να προχωρήσετε στο να λύσετε αυτά τα οξύτατα ζητήματα και φυσικά εντός ενός πλαισίου συνεννόησης μεταξύ μας και πιστεύω ότι άμεσα θα δώσετε λύση πριν να είναι αργά.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣCategories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: