Χαιρετισμός του επάρχου Ικαρίας προς τον σύλλογο Άρτεμις Ταυροπόλος

Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας αλλά λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν μπορώ να είμαι παρών στην άξια εκδήλωση του Πανικάριου συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος » «Ικαρία το νησί των θεών».

Θέλω να συγχαρώ όλους σας και κάθε έναν ξεχωριστά για την πρωτοβουλία σας αυτή με το να αναδείξετε την κοινωνική ζωή των Ικαριωτών, την μουσική, τα ήθη και τα έθιμα και γενικά την ιστορία αυτού του αγιασμένου τόπου την Ικαρία μας μέσω τέτοιων εκδηλώσεων.

Ναι είναι πραγματικά η Ικαρία το νησί των θεών και το βλέπουμε καθημερινά και παντού, ότι αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος, είναι ένας τόπος που ενώνει τις ιδέες μας και τις ψυχές μας παντού απανταχού της Γης.

Αυτή την αγάπη μας και την Ικαρία μας πρέπει με κάθε τρόπο να την μεταλαμπαδεύσουμε παντού να γνωρίσουν οι πάντες αυτόν τον τόπο όχι μόνο υλικά αλλά και σαν ιδέα γιατί η Ικαρία είναι πρώτα απ’ όλα ιδέα.

Παντού σε κάθε γωνιά της είναι γραμμένη η ιστορία, η μυθολογία, οι μύθοι, τα τραγούδια της, οι χοροί της και εφέτος για πρώτη φορά το Επαρχείο ζήτησε από την ΟΥΝΕΣΚΟ να αναγνωριστεί δικαίως ο Ικαριώτικος χορός ως οικουμενικός και να ενταχθεί στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της οικουμένης μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ ελπίζουμε και με την βοήθεια όλων εσάς αυτό να γίνει πραγματικότητα και να γυρίσει σελίδα πολιτιστικά το νησί μας που του αξίζει.

Ένα μεγάλο μπράβο για το πάντρεμα Μυθολογίας, Μουσικής και Θεάτρου όλα σε μια αξιόλογη παράσταση αφιερωμένη στην Ικαρία μας που κάθε στιγμή είναι βαθειά μες την ψυχή μας.

Το Επαρχείο Ικαρίας και Φούρνων θα είναι πάντα στο πλευρό του Συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος» και σας καλεί να παρουσιάσετε την Θεατρική – Μουσικοχορευτική παράσταση «ΙΚΑΡΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ», και στην Ικαρία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσπάθειές του συλλόγου σας και στις εκδηλώσεις σας.

                                                                     Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

                                                                                    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣCategories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: