Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει από το Σάββατο το πρωί η Λέσβος

Στο βαθύ κόκκινο, επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, μπαίνει από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου η Λέσβος όπως ανακοίνωσε σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώθηκε στην κοινότητα, τόσο στα χωριά όπως στην Αγιάσο, Αγία Παρασκευή και την Καλλονή, αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι  το επίπεδο αυξημένου κινδύνου για τη Λέσβο ισχύει μέχρι 22 Μαρτίου τουλάχιστον. Σήμερα ανακοινώθηκαν 8 νέες μολύνσεις και από την 1η Μαρτίου έχουν καταγραφεί 144 κρούσματα. Ευτυχώς καλή είναι η εικόνα στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, όπου στην κλινική covid νοσηλεύονται 9 άτομα.

Δεκτή έκανε κυβέρνηση την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τηλε-εκπαιδευσης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, οριζόντια σε όλη την Ελλάδα για τις επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι τις 29 Μαρτίου. Του μέτρου εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία που θα λειτουργούν δια ζώσης.

Για το τριήμερο της αποκριάς ισχύουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται. Πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της μετακίνησης με τα πόδια και τηρώντας τις αποστάσεις.

Επιπλέον των μέτρων που ισχύουν στην υπόλοιπη επικράτεια κατά της διασποράς του κορονοϊού για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ισχύουν επιπλέον τα ακόλουθα μέτρα:

  • Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 19:00 έως 05:00.
  • Η χρήση του μηνύματος 6 μετακίνησης για σωματική άσκηση, θα γίνεται αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο και χωρίς τη χρήση οχήματος ή μοτοσυκλέτας.
  • Η χρήση του μηνύματος 1 για μετακίνηση σε φαρμακείο, του μηνύματος 2 για μετακίνηση σε καταστήματα τροφοδοσίας, δημόσιες υπηρεσίες και του μηνύματος 3 για μετακίνηση σε τράπεζα, θα επιτρέπεται εντός των οικείων Δήμων ή σε απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία του πολίτη.
  • Θρησκευτικές λειτουργίες χωρίς την παρουσία πιστών. Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων.
  • Αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες.

ΕΡΤCategories: ΛΕΣΒΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: