Δελτίο τύπου του Επάρχου Ικαρίας

Ο Έπαρχος έλαβε επιστολή από το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το θέμα της ένταξης του Ικαριώτικου χορού στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το Υπουργείο άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Έπαρχου και αποδέχθηκε την πρόταση του, που σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο και τις κατευθύνσεις του θα δρομολογηθεί και θα ενταχθεί οριστικά ο Ικαριώτικος χορός στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, πρώτη φάση.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ικαριώτες που ζουν εντός και εκτός Ικαρίας τους ομογενείς μας απανταχού, που με την στήριξη τους φτάσαμε ως εδώ, να μη σταματήσουν να στηρίζουν τον συγκεκριμένο ιερό μας σκοπό, ώστε να διαδοθεί ο Ικαριώτικος χορός σε όλη την Οικουμένη όπως είναι ο αυτοσκοπός μας και να γνωρίσει ο κόσμος την υπερηφάνεια την λεβεντιά και την ταυτότητα μας παντού.

Η δεύτερη φάση είναι να συμπληρωθεί το αίτημα σε ειδικό έντυπο για να γραφεί στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ όπου είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Υπουργείου.Categories: ΙΚΑΡΙΑ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: