Δελτίο τύπου του επάρχου Ικαρίας

Επικοινωνία είχε ο Έπαρχος με το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το θέμα της αναστήλωσης της εκκλησίας του Ζωοδότη Χριστού.

Άμεσα εστάλη στον Έπαρχο απαντητική επιστολή, κατόπιν και της εισήγησης που έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας,  σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη του θέματος σχετικά με την αναστήλωση του Ναού, είναι το πρώτο έργο που θα ενταχθεί σαν πρώτη προτεραιότητα στο νέο ΕΣΠΑ που αρχίζει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Απάντηση πήρε ο Έπαρχος από την Δ/νση Φάσματος Τμήμα Εποπτείας Φάσματοςσχετικά με το θέμα έλλειψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος DIGEA στην Ικαρία και ιδιαίτερα στην έλλειψη σήματος στο χωριό Μαγγανίτη.

Επίσκεψη του Στρατηγού Διοικητή της ΑΣΔΕΝ έγινε στην Ικαρία  όπου με τον Ταξίαρχο και το επιτελείο επισκέφθηκε την περιοχή του Καρκιναγρίου. Επιθεώρησαν το έργο κατασκευής του οδικού τμήματος από Καρκινάγρι σε Μαγγανίτη όπου στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον Έπαρχο στο χώρο του στρατοπέδου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παρουσία του στρατού στην Ικαρία και ειδικά του έργου που εκτελεί ο στρατός, το οδικό τμήμα Καρκινάγρι-Μαγγανίτης.

Σχολιάστε Ελεύθερα