Εργασίες σε κτίριο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου

Ο έπαρχος Ικαρίας έστειλε επιστολή με αποδέκτες τον δήμο Ικαρίας, την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, την Γενική Δ/νση Αναπτ/κου Προγρα/σμού Περιβάλλοντος & Υποδομών Π.Ε. Λέσβου,τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου με θέμα την επισκευή κτιρίου που ανήκει κατά τον έπαρχο σε κτίριο της περιφέρειας στην Ικαρία.

Παραβλέποντας την διάθεση ειρωνείας στην απάντηση σας , θα θέλαμε να επιμείνουμε στην αναλυτικότερη ενημέρωση εκ μέρους σας για το είδος των εργασιών που εκτελούνται στο Β Νηπιαγωγείο Αγ. Κηρύκου (σχέδια, τεχνική έκθεση, προϋπολογισμός), κάτι που επιμελώς  αποφεύγετε να κάνετε στο έγγραφο σας.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει κάθε δικαίωμα να ενημερώνεται  για εργασίες σε κτίριο ιδιοκτησίας της  και εσείς την υποχρέωση να την ενημερώνετε, εφόσον εξακολουθείτε να χρειάζεστε τη συνδρομή της για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.  Άλλωστε οι εργασίες της Νομαρχίας για τη μετατροπή του πρώην Κτηνιατρείου σε (προσωρινό αρχικά) Νηπιαγωγείο ήταν άμεσες και πολύπλευρες.

Η ανάλαφρη παρατήρηση περί ανάληψης αποκατάστασης για επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση , είναι προφανώς ανάξια σχολιασμού.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι σχολικές μονάδες δεν έχει σχέση με το ποιος φορέας είναι αρμόδιος για τη συντήρηση τους, κάτι που  μπορείτε να «γνωστοποιήσετε εγγράφως»  σε όλες ανεξαιρέτως τις σχολικές δ/νσεις.

Παρακαλούμε όμως όπως με την ίδια προθυμία που δείχνετε για την ενημέρωση περί αρμοδιοτήτων των φορέων , όπως ενημερώσετε τον νόμιμο ιδιοκτήτη ενός κτιρίου για τις εργασίες που πραγματοποιείτε στην ιδιοκτησία του , όταν μάλιστα όπως και εσείς θα διαπιστώσετε ο εξωτερικός πετρότοιχος  , όπως τελικώς κατασκευάστηκε , είναι πολύ χαμηλός και δεν προστατεύει μαθητές και εκπαιδευτικούς από διερχόμενα οχήματα που πιθανόν να προσκρούσουν σε αυτόν.

                                                              Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Κ ΦΟΥΡΝΩΝ

                                                                 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                       ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα