Ηλεκτροφωτισμός οικισμού Αγίας Κυριακής

Ο Έπαρχος Ικαρίας έστειλε επιστολή με αποδέκτες την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου με θέμα τον ηλεκτροφωτισμό της Αγίας Κυριακής.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κυρία Περιφερειάρχη

Ο οικισμός της Αγίας Κυριακής, Αγίου Κηρύκου Φάρου είναι ένας οικισμός ο οποίος στερείται ηλεκτρικού ρεύματος και  βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το Αεροδρόμιο της Ικαρίας.

Σ’ αυτόν τον οικισμό έχουμε τις φημισμένες ιαματικές πηγές της Αλμυρίδας που βρίσκονται στο στάδιο της εγκατάλειψης και λόγω του ότι δεν υπάρχει ρεύμα σήμερα και φυσικά από την ολιγωρία του Δήμου.

Επίσης εκεί βρίσκεται και ένα από τα ασφαλέστερα αλιευτικά καταφύγια της Επαρχίας, το αλιευτικό της Αλμυρίδας όπου βρίσκουν προστασία τα περισσότερα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, ένα έργο που κατασκευάστηκε το 2002 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο προηγούμενος Δήμος επί δημαρχίας Σταυρινάδη έκανε αίτημα προς την ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας να γνωρίσει το κοστολόγιο που απαιτείται για την ηλεκτροδότηση του συγκεκριμένου οικισμού που αποτελείται περίπου από 17-20 σπίτια συμπεριλαμβανομένου και του Ναού όπως και του Αλιευτικού καταφυγίου. Είναι ντροπή αυτή τη στιγμή ένας τέτοιος οικισμός να στερείται το ηλεκτρικό ρεύμα με τόσο κίνηση, οικήματα, αλιευτικό καταφύγιο, εκκλησία και δίπλα στο ηλεκτροδοτούμενο αεροδρόμιο.

Παρακαλώ όπως το θέμα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καλώντας όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους να τοποθετηθούν θετικά ώστε να ηλεκτροδοτήσουμε τη συγκεκριμένη περιοχή. Σας επισυνάπτω το έγγραφο από την ΔΕΔΔΗΕ  που αναφέρει το κόστος που απαιτείται για την ηλεκτροδότηση.

Παρακαλώ κα Περιφερειάρχη όπως άμεσα εγκρίνετε το αίτημα μου διότι είναι ένα καθαρό αίτημα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και μια μεγάλη ανάγκη για την ανάπτυξη του οικισμού και των θερμών ιαματικών πηγών.  

Με τιμή

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα