Επιστολή του επάρχου Ικαρίας στην περιφερειάρχη

Κυρία Περιφερειάρχη

Η εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων θα διεξάγει ένα ερευνητικό πρόγραμμα στη θαλάσσια περιοχή του νησιού των Φούρνων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2015.

Η έρευνα σκοπό έχει την συστηματική διερεύνηση, εντοπισμό, καταγραφή, τεκμηρίωση, και μελέτη αρχαίων και μεσαιωνικών ναυαγίων στην θαλάσσια περιοχή των Φούρνων.

Είναι γνωστό ότι αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή των Φούρνων και της Θύμαινας όταν αυτά τα 30 περίπου ναυάγια χαρτογραφηθούν και γίνουν επισκέψιμα. Έτσι ώστε να αναδειχθεί ο καταδυτικός τουρισμός στο νησί των Φούρνων που σ’ αυτόν τον τομέα οι Φούρνοι έχουν να αποκαλύψουν πολλά στοιχεία από τα Βυζαντινά και Μεσαιωνικά ναυάγια στο νησιωτικό σύμπλεγμα των νησιών.

Επειδή ο Δήμος των Φούρνων αδυνατεί να καλύψει όλη τη δαπάνη και κατόπιν επιστολής του Δημάρχου προς το Επαρχείο αιτούμαι την έγκριση του ποσού των 5.000€ ούτως ώστε η Περιφέρεια να είναι χορηγός και να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό το πραγματικό μεγάλο εγχείρημα και νομίζω ότι μια τέτοια ενίσχυση για τον καταδυτικό τουρισμό στο νησί των Φούρνων θα είναι άξια σε έναν Δήμο που προσπαθεί με τόσες και γνωστές οικονομικές αρνητικές συγκυρίες να πραγματοποιήσει μια τόσο σπουδαία δράση, ανάδειξης του καταδυτικού τουρισμού όπου θα φέρει πολλά οφέλη για την τοπική του οικονομία.       

Με τιμή

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα