Χαιρετισμός του επάρχου Ικαρίας στο συνέδριο των ομογενών Ικαριωτών στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

Αξιότιμε Κύριε πρόεδρε

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να παρακολουθήσω τις εργασίες του συνεδρίου σας που γίνετε στις 4έως στις 7 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη πολιτεία τις Πενσυλβάνιας .

Είναι γνωστό σε όλους σας την εκτίμηση που προσωπικά τρέφω και τον αμέριστο σεβασμό μου και των Ικαριωτών για το άξιο έργο που επιμελώς επιτελείτε για την Ικαρία μας και τους Φούρνους.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι λόγω των πολιτικών συγκυριών που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην πατρίδα και λόγω του ότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα και να οργανωθεί η επίσκεψη μου αδυνατώ να παρευρίσκομε μαζί σας ,αν και είναι μια δυνατή μου επιθυμία να σας συναντήσω και να σφίξω το χέρι του κάθε ενός ξεχωριστά όπως έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν .

Θα είμαι μαζί σας στην σκέψη σας και δίπλα στις κυρίαρχες αποφάσεις σας που αφορούν την Ικαρία μας παρακολουθώντας έστω και από απόσταση τις εργασίες του συνεδρίου .

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Αντιπεριφέρεια Σάμου και το Επαρχείο επιχειρούν για πρώτη φορά να καταγράψουν όλο το ομογενειακό δυναμικό που έχουμε σε Αμερική Αυστραλία Καναδά και παντού, και να συσφίξουμε ακόμη καλύτερα τις σχέσεις μας σε καθημερινό επίπεδο ακόμα και μέσω διαδικτύου .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ικαριωτών και Φουρνιωτών για ότι έχετε προσφέρει και προσφέρετε για την Επαρχία καθημερινά .

Την ανιδιοτελή στήριξη για το γηροκομείο μας όπως και την κατασκευή του, τις υποτροφίες που διαθέτετε για τα Ικαριωτάκια κάθε χρόνο, τις καθημερινές σας παρεμβάσεις για έργα και δράσεις στο νησί .

Σας ευχαριστούμε για αυτά τα ανοικτά φτερά σας που έχετε απλωμένα πάνω από το νησί σας και την αμέριστη βοήθεια που προσφέρετε σε Ικαριώτες που έχουν ιατρική ανάγκη .

Μην σταματάτε ποτέ να κρατάτε αναμμένη την φλόγα της νοσταλγίας για την Ικαρία μας να την έχετε πάντα στο μυαλό σας και στις σκέψεις σας διαδίδοντας παντού τις ομορφιές της τα ήθη και τα έθιμα της, τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, ελπίζω του χρόνου να είμαι δίπλα σας στο επόμενο συνέδριο σας και να συμμετέχω στις εργασίες του.

Εύχομαι εγώ προσωπικά και όλοι οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες κάθε επιτυχία στο συνέδριο σας να πάρετε σοφές αποφάσεις όπως πάντα  .

Κρατήστε την Ικαρία μας στο πιο ζεστό κομμάτι της ψυχής σας, και μην ξεχνάτε ότι η Ικαρία μας είναι η Ιθάκη και ο σκοπός τις επιστροφής μας.

                                                                 ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

                                                                         ΠΑΜΦΙΛΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα