Στη Σάμο ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου για το μεταναστευτικό

Το νέο πρότυπο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που ετοιμάζεται στην Ζερβού της Σάμου επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής δημοκρατίας, Νίκος Νουρής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνο Λογοθέτη.

Ο κύριος Νουρής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, και τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το μεταναστευτικό προσφυγικό. Για σωρεία καινοτομιών ασφάλειας και ανθρωπισμού που θα πληρεί το υπό κατασκευή πρότυπο ΚΥΤ στη Ζερβού, το οποίο έχει βάλει ως πρώτη προτεραιότητα η κυβέρνηση έκανε λόγο ο κ. Λογοθέτης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Σάμο με σκοπό να διαμορφώσει την εικόνα που υπάρχει στις ακριτικές περιοχές της Ευρώπης που πλήττονται από το μεταναστευτικό.

“Ενόψει της συνάντησης στις 19 Μαρτίου των χωρών πρώτης γραμμής που φιλοξενούνται στην Αθήνα, πρόθεση είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πραγματικής αλληλεγγύης με υιοθέτηση πολιτικών αποτελεσματικών επιστροφών και ασφαλή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης”, δήλωσε ο κ. Νουρής.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα