Καταγγελία των γονέων της Ικαρίας για τις μεταφορές των μαθητών

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου του Ευδήλου Ικαρίας απέστειλλαν επιστολή προς τον προϊστάμενο της διεύθυνσης συγκοινωνιών της Περιφερειακής ενότητας Σάμου, τον Κύριο Τζόανο, με θέμα την καταγγελλία-διαμαρτυρία συλλόγων γονέων για την έλλειψη μεταφορών μαθητών δευτεροβάθμις εκπαίδευσης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Δυστυχώς ερχόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την αδυναμία του κράτους να παράσχει στα παιδιά μας τα αυτονόητα. Το αναφαίρετο δικαίωμα στην μάθησή τους, από την στιγμή που για άλλη μια φορά το δρομολόγιο που μεταφέρει μαθητές από τον Άγιο Κήρυκο-Καραβόσταμο προς και από τις σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπαίδευσης της ΔΕ Ευδήλου, διακόπηκε από τον μεταφορεά, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μεταφέρονται είτε από τους γονείς τους, είτε με ώτο στοπ με ότι συνεπάγεται αυτό, ειδικά αυτήν την περίοδο που οι υγειονομικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες λόγω της πανδημίας.

Οπότε για ποια ατομική ευθύνη μιλάμε όταν τα παιδιά εκτίθενται σε τόσους κινδύνους, και για ποια αποφυγή συνωστισμού;

Ως πότε θα ανεχόμαστε την αδιαφορία του κράτους, ανα για κάθε δρομολόγιο που αναλαμβάνει ένας μεταφορέας, μπορεί να το διακόπτει όποτε θέλει χωρίς κυρώσις και χωρίς να προβλέπεται η άμεση αντικατάστασή του;

Την απάντηση έρχονται να δώσουν οι μαθητές του γυμνασίου Ευδήλου με την κατάληψη που αποφάσισαν, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μεγαλώνουν και να δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την σχολική χρονιά που ήδη έχει αρκετά κενά. Διεκδικούν το αυτονόητο, να μπορούν να μεταφέρονται στο σχολείο τους, χωρίς να υποχρεώνονται οι γονείς να χάνουν το μεροκάματό τους για να τα μεταφέρουν οι ίδιοι.

Για αυτούς τους βασικούς λόγους καταγγέλουμε καθε αρμόδια υπηρεσία και καθε υπεύθυνο, που εμπλέκεται στις διαδικασίες ανάθεσης και κατάρτισης των σχολικών δρομολογίων. Θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών, ακόμα και για την αδυναμία των γονιών να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο τους.

Ζητούμε-απαιτούμε την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των μεταφορών, ώστε όλα τα παιδιά να μεταφέρονται με ασφάλεια και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Σχολιάστε Ελεύθερα