Γιάννης Μπουρνούς: Να αντικατασταθεί ο Συντονιστής για τις συνέπειες του σεισμού του 2017

Αναφορά προς τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τη συνεχιζόμενη απραξία, όπως αναφέρει, και την ανάγκη αντικατάστασης του Συντονιστή για τις συνέπειες από τον σεισμό του 2017 στη Λέσβο.

Αφορμή για την αναφορά του Γιάννη Μπουρνού αποτέλεσε η κοινή επιστολή φορέων της Βρίσας, την οποία συνυπογράφουν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας.

Στην επιστολή τους, οι φορείς της Βρίσας καταγγέλλουν “την παντελή αδιαφορία του ορισθέντος από το Υπουργείο Συντονιστή για τις συνέπειες από τον σεισμό της 17ης Ιουλίου 2017 στη Λέσβο και ζητούν την άμεση αντικατάσταση του”.

Επισημαίνεται, ότι ‘παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τον μεγάλο σεισμό στη Λέσβο, η Βρίσα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση επικινδυνότητας, ενώ υπάρχουν πολλές διαδικαστικές εκκρεμότητες προς επίλυση.

”Επιπλέον, αναφέρεται ότι “η τοποθέτηση νέου συντονιστή μετά από αίτημα των τοπικών φορέων, εξαιτίας της παραίτησης του προηγούμενου, δεν συνοδεύτηκε από την συγκεκριμενοποίηση των καθηκόντων του, ενώ, παράλληλα, κανένα σχετικό έγγραφο είτε του διορισμού του είτε ενημερωτικό περί των καθηκόντων του κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες της Λέσβου ή στη Βρίσα”.

Περαιτέρω, καταγγέλλεται από τους φορείς της Βρίσας ότι “ο νέος συντονιστής, ενώ ενημερώθηκε και εγγράφως από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου για τα προβλήματα που χρειάζονται επίλυση, δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια”.

Αντίθετα, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Βρίσα και δεν ενδιαφέρθηκε για την προώθηση ή επίλυση κανενός προβλήματος.” Κατόπιν τούτων, ο Γιάννης Μπουρνούς στηρίζει το αίτημα των φορέων για την απομάκρυνση του Συντονιστή για τις συνέπειες από τον σεισμό της 17ης Ιουλίου 2017 στη Λέσβο και την τοποθέτηση νέου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα