Λέσβος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την εγκατάλειψη γέροντα κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα που διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκάλεσε η υπόθεση του 94χρονου που την Παρασκευή μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «εγκαταλείφτηκε» στην Αγιάσο .

Ο γέροντας που νοσούσε από κορωνοϊό νοσηλευόταν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και την Παρασκευή πήρε εξιτήριο και θα επέστρεφε στο σπίτι του.  Το ΕΚΑΒ έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης οχημάτων για την διάθεση ενός βαν που αναλαμβάνει να μεταφέρει ελαφρά περιστατικά κορωνοϊού (περιπατητικούς ασθενείς όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται)  που πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Αυτό το όχημα παρέλαβε τον γέροντα από το νοσοκομείο και αντί να ειδοποιήσει κάποιον συγγενή του,  τον άφησε μόνο του μέσα στο χωριό. Τον ηλικιωμένο βρήκε η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγγέλη η οποία και κοινοποίησε την υπόθεση, και ενημέρωσε την οικογένειά του η οποία νοσεί επίσης με κορονοϊό να παραλάβουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

“Αν δεν παρενέβαινε ο εισαγγελέας θα κάναμε εμείς καταγγελία” είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η οικογένεια του γέροντα.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ καθ΄ υπόδειξη του ηλικιωμένου τον άφησε εκεί ο οδηγός, “αλλά όπως και να έχει, δεν μπορεί ένας υπερήλικας που μόλις βγαίνει από το νοσοκομείο να αφήνεται χωρίς να ειδοποιείται η οικογένειά του για να πάει να τον παραλάβει”, προσθέτει η οικογένειά του.

Να σημειώσουμε ότι ο γέροντας επέστρεψε στο νοσοκομείο καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα