ΚΚΕ Σάμου: Να μην γίνουν τα νησιά φυλακές ψυχών

“Άκρως αποκαλυπτική των προθέσεων της” χαρακτήρισε την κυβέρνηση, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Σάμου, μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους του Β. Αιγαίου με κυρίαρχο θέμα το μεταναστευτικό.

Σχετικά με την στάση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στην συγκεκριμένη συνάντηση ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι “επιβεβαιώνεται ο ρόλος της τοπικής διοίκησης ως βραχίονας της κεντρικής κρατικής πολιτικής, προκειμένου να περνά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της ΕΕ”.

Έκανε λόγο για “κυνική ομολογία «αδειάσματος» των αγώνων και των διεκδικήσεων των Σαμιωτών από το Δήμαρχο Αν. Σάμου”, τονίζοντας ότι “ο Σαμιώτικος λαός δε χρειάζεται τέτοιους «προστάτες» κι εκπροσώπους. Χρειάζεται να πιστέψει στη δύναμή του και με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα να βάλει φρένο στα απάνθρωπα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ αναφέρει ότι “καμιά εμπιστοσύνη δε μπορεί να έχει ο λαός στις υποσχέσεις της κυβέρνησης τη στιγμή που το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι άμεση και φυσική συνέπεια της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στους οποίους και η χώρα μας διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, τη στιγμή που αποτελεί «εργαλείο διαπραγμάτευσης» στα παζάρια της Τουρκίας με την ΕΕ. Μια σειρά συμφωνίες της ΕΕ και ιδιαίτερα η συμφωνία με την Τουρκία είναι αυτές που εγκλωβίζουν στα νησιά χιλιάδες ανθρώπους και που τα μετατρέπουν σε νησιά φυλακές απ’ όπου κατά βούληση θα αντλούν εργατικό δυναμικό οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ισχυρότερων ευρωπαϊκών κρατών”.

Τέλος καλεί τον Σαμιακό λαό να συνεχίσει την πάλη του για:

• Κανένα κέντρο φυλακή πουθενά στο νησί

• Άμεσο μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί προς την ηπειρωτική χώρα. Εκεί να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου και να προωθούνται με γρήγορες διαδικασίες και με ευθύνη του κράτους προς τις χώρες προορισμού τους. εξασφάλιση ανοιχτών αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας.

• Υπηρεσίες ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα

• Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και όποιας άλλης εγκλωβίζει τους ανθρώπους αυτούς στη χώρα μας.

• Μέτρα για την προστασία προσφύγων – μεταναστών και εργαζομένων στα ΚΥΤ από τον κορωνοϊό (μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, εξασφάλιση ατομικών μέσων προστασίας και μέτρα υγιεινής).Categories: ΚΚΕ, ΣΑΜΟΣ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: