Ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για το ρεμπέτικο τραγούδι στην Ικαρία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (14 & 15 Μάρτη σε Μάραθο και Γλαρέδο αντίστοιχα) της Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ και του Τ.Σ Ικαρίας της ΚΝΕ, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στο Ρεμπέτικο Τραγούδι στην Κατοχή  και στον  Εμφύλιο.

Οι εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων εντός του 2018, χρονιά που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής,αγώνων και θυσιών. Το μουσικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το συγκρότημα με τους  Κώστα Δουμουλιάκα- Λήδα Δουμουλιάκα- Γιάννη Καλαφατέλη- Χρήστο Μανιφάβα αλλά και τον Βαγγέλη Φάμπα, με χαρακτηριστικά ρεμπέτικα της Κατοχής, της περιόδου του αγώνα του ΔΣΕ, αλλά και από την 10ετία  του 1950  λόγω φυλακών, εξορίας, εκτελέσεων.

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τραγούδια όπως: «Να’ναι γλυκό το βόλι» του Μπαγιαντέρα, «Στέλιος Καρδάρας»και «Σαλταδόρος» του Μ.Γενίτσαρη, «Νύχτωσε και στο γλέντι» και « Σε ένα βράχο φαγωμένο» του Αποστ.Καλδάρα, « Μπρος το ρημαγμένο σπίτι»,  «Χτίζουν και γκρεμίζουν κάστρα» και «Ως πότε πια τέτοια ζωή» του Βασ.Τσιτσάνη, «Σαν τον εξόριστο περνώ» και « Συρματοπλέγματα βαριά» του Μπ.Μπακάλη καθώς και μια σειρά τραγουδιών των συγκεκριμένων περιόδων που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Την 1η μέρα των εκδηλώσεων βραβεύτηκαν οι 3 πρώτες Κομματικές Οργανώσεις Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ (Δάφνης-ΕΒΕ-Φούρνων) που υπερκάλυψαν το πλάνο τους στην πρόσφατη δίμηνη οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Επίσης δώθηκε σε πρωτοπόρο μέλος, εκτός από αναμνηστικό έπαινο, το βιβλίο από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής «Πάσα Αγγελίνα: Άξιο τέκνο ενός καταξιωμένου λαού».

Τέλος και στις δυο εκδηλώσεις έγινε κάλεσμα για την πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη 21 Μάρτη και ώρα 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Αυλάκι Ικαρίας, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη.

Σχολιάστε Ελεύθερα