ΚΚΕ: Η κρίση θα επιδεινωθεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση

Η κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, θα χειροτερέψει και τα πράγματα «θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο, αλλά το πώς θα εκδηλωθεί αυτό αύριο, δηλαδή αν θα πάμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή σε συμφωνημένο κούρεμα, αυτό δεν μπορώ να το πω», ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Alpha και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε για την εκταμίσευση της δόσης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «μπορεί να είναι παιχνίδι τακτικής ή μια ιδιαίτερη προσωπική τοποθέτηση», υπογραμμίζοντας: «Νομίζω πως θέλουν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να του ζητήσουν περισσότερα». Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα γίνονται διεργασίες για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Οι εκλογές καμιά φορά μπορεί να επιταχύνουν αυτές τις εξελίξεις».

Ερωτηθείσα για την κίνηση του κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι «ανεξάρτητα από το πρόσωπο και τις ιδιαίτερες φιλοδοξίες γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας, ας πούμε μια σοσιαλδημοκρατία καινούργια με τα παλιά υλικά, ένας χώρος όμως που τείνει να καταλάβει πια ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κι αυτός, το μεγαλύτερο μέρος του, έχει εξελιχθεί σε σοσιαλδημοκρατικό». Ερωτηθείσα αν υπάρχουν θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «για μια πολιτική συνεργασία με ένα κόμμα μιλάμε για θέματα προγραμματικής κατεύθυνσης, τέτοια συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει. Τώρα αν ένα κόμμα, είτε λέγεται ΝΔ είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, μας φέρει ένα σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική θα το ψηφίσουμε».

Για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, είπε ότι «θα χειροτερέψει τα λαϊκά προβλήματα, όχι με την έννοια ότι θα είναι χειρότερη κυβέρνηση από τη ΝΔ, αλλά, θα συνεχίσει μία πολιτική η οποία καθορίζεται από την καπιταλιστική αγορά, την ΕΕ αλλά και το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Κληθείσα να κάνει ένα σχόλιο για την αγαπημένη της ομάδα, προκειμένου να αποφορτιστεί η βαριά ατμόσφαιρα, η κ. Παπαρήγα είπε: «Δεν έχω δει χειρότερη φάση, όχι στον Παναθηναϊκό, στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη χειρότερη φάση. Πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή, αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει».

ΑΠΕ-ΜΠΕCategories: ΚΚΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: