Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί φυλακή, λέει η Αλ.Παπαρήγα

«Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για τον λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά κυριολεκτικά μια φυλακή», δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το γεγονός πως η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ούτε και θα τεθεί, με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται στη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, αποδεικνύει ότι το Κοινοβούλιο -που εμείς το λέμε αστικό- έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μην δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος».

Η κ. Παπαρήγα συνέχισε: «Ο λαός πρέπει, ανατρέποντας τη δικτατορία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες -είτε από τη θέση της διακυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης- του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε».

Παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν την έφερε για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο του λαού από την κρίση.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το κόμμα δεν θα παλεύει και δεν θα ζητά ισχυρή δύναμη και μέσα στο κοινοβούλιο, «αλλά ας τα βλέπουν αυτά, τα κόμματα εκείνα τα οποία το πολύ που βλέπουν για τον λαό είναι να οργανώνει μια διαδήλωση, ένα κίνημα για να αλλάζει τον κυβερνητικό μηχανισμό και το κυβερνητικό προσωπικό και όχι για να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα».

Επίθεση κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Κεδικόγλου αναφέρει ότι «τα δύο κομμουνιστικά κόμματα υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Λένε “όχι”, δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε “όχι” στην από εδώ και πέρα καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε “όχι” στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε ‘όχι’ στη ρευστότητα της αγοράς, λένε “όχι” στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην ανάκαμψη».

«Ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει καλά ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας. Αυτό που και ο ίδιος είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ευχόμενος “να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή”. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και τη συμμορία της δραχμής ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι».

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο. Σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά μνημόνια, είναι παραπάνω από εμφανές ότι η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, διαγραφή μεγάλου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης , δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της ΕΤΕΠ.

Αντίθετα, ο δρόμος που προτείνει η κυβέρνηση δεν συνεπάγεται μόνο την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά και την αποδόμηση συνολικά της Ευρώπης».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα