Σάμος: Ζητούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Μόνιμους μαζικούς  διορισμούς  στα σχολεία  ζητούν οι εκπαιδευτικοί  προετοιμάζοντας νέες κινητοποιήσεις  την Τετάρτη 28 Μάρτη στις 12.30 στην πλατεία Καρλοβάσου απαιτώντας  την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους και στις  30/3 διαδηλώνοντας στην Πανεκπαιδευτική Πανελλαδική κινητοποίηση στα Προπύλαια, με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και στη Σάμο στις 12.00, στην πλατεία Πυθαγόρα. 

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Η πολιτική των περικοπών και της αδιοριστίας πάνε χέρι – χέρι με την καταστολή και την τρομοκρατία, αλλάδε μας σταματούν, αντιθέτως ατσαλώνουν το συλλογικό, ανυποχώρητο αγώνα μας για τη διεκδίκηση της εκπαίδευσης και της ζωής που μας αξίζει. Η αποφασιστικότητα και η οργανωμένη αντιμετώπιση της καταστολής, έδωσαν απάντηση: Δε φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε!

ΤΩΡΑ είναι ώρα ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής! Απέναντι σε όλα τα εφρμοζόμενα μέτρα και στα νέα που ετοιμάζει η κυβέρνηση μπροστά στην 4η αξιολόγηση.

Μπροστά μας είναι όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία. Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων οδηγούν σε ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο, απαίτηση της ΕΕ, του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ.

Στη Σάμο, σχεδόν το 60% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αναπληρωτές!

Πολλά σχολεία λειτουργούν μόνο με αναπληρωτές και οι ώρες που χάνονται μέχρι να προσληφθούν πολλοί συνάδελφοι είναι αμέτρητες. Πολλά κενά, μάλιστα, επιλέγουν να μην τα καλύψουν ΠΟΤΕ!

Δεν πάει άλλο! Κλιμακώνουμε τον αγώνα και την οργάνωσή μας! Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.
  • Αύξηση δαπανών για την παιδεία.
  • Υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση συμβασιούχου συναδέλφου.  Τέρμα στην αδιοριστία και τη διάλυση της ζωής των αναπληρωτών. Δε δεχόμαστε κριτήρια στις προσλήψεις!

Μόνο η κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και με τους γονείς των μαθητών μας μπορεί να κάνει αποτελεσματική την πάλη μας γιατί η μόρφωση είναι λαϊκό δικαίωμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΡΤCategories: ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: