Συνάντηση Συνδέσμου ποιμένων Χίου με βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδ. Μιχαηλίδη

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου ποιμένων νομού Χίου, Αμαλία Μαθιούδη πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 22/2/21, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι ποιμένες της Χίου, προκειμένου να αδειοδοτηθούν κτηνοτροφικές μονάδες και εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων.

Στην αντιπρόεδρο των ποιμένων επιδόθηκε η σχετική απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε αναφορά του βουλευτή που είχε κατατεθεί στον Υπουργό για το θέμα αυτό. Η απάντηση ήταν ιδιαίτερα θετική για τη δυνατότητα αδειοδότησης των μονάδων αυτών, καθόσον, αφενός μεν διευκρινίζει το ακριβές νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει τη διαδικασία αδειοδότησης και αφετέρου διευκρινίζει, ότι η δασική υπηρεσία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του ζητήματος, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία.

“Με την απάντηση αυτή στην αναφορά του βουλευτή ξεκαθαρίζεται ένα πάγιο πρόβλημα, που απασχολούσε τους ποιμένες της Χίου, οι οποίοι αποτελούν ένα βασικό στήριγμα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής του νησιού μας”, σημειώνεται από το γραφείο τύπου του κ. Μιχαηλίδη.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα