ΣΕΠΕ Ικαρίας – Φούρνων: Πρόσκληση σε συνέλευση

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο που υπονομεύει μορφωτικά κι εργασιακά δικαιώματα!

Να μην περάσει η λογική του BIG BROTHER στην εκπαιδευτική διαδικασία!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, Τετάρτη 20 του Μάη 5:30 μ.μ., προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου

Στη συνέλευσή μας θα συζητήσουμε και θα οργανώσουμε την παραπέρα πάλη μας για:

Το Νομοσχέδιο για την Παιδεία, που βάζει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών! Προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης, τσουβαλιάζει 26 παιδιά στα τμήματα, βάζει νέα εξεταστικά και ηλικιακά φίλτρα…

Την προώθηση της αντιδραστικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, λόγω των περικοπών τάξεων και τμημάτων, συνέπεια της αύξησης ελάχιστου μέγιστου ορίου μαθητών ανά τάξη. Είναι προκλητικό το επιχείρημα του Υπουργείου ότι ο μικρός αριθμός μαθητών ανά τάξη δημιουργεί «πλασματικά κενά» στα σχολεία, τη στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα, σε σύμπλευση με το γονεϊκό κίνημα, χρόνια τώρα, διεκδικούν μέγιστο όριο 15 μαθητών για Νηπιαγωγείο και Α΄ & Β΄ τάξεις Δημοτικού και 20 μαθητών για τις υπόλοιπες τάξεις. Κανένας 2ετής, 3ετής αποκλεισμός αναπληρωτών!

Τους όρους ανοίγματος των σχολικών μονάδων, που δεν είναι «ατομική ευθύνη» μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών, όπως λέει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας αλλά κρατική ευθύνη και απαιτούμε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με κρατική έκτακτη χρηματοδότηση!

Την ακύρωση της τροπολογίας και της νέας Υ.Α., που επιτρέπουν την εγκατάσταση καμερών για την online παρακολούθηση του μαθήματος (με βάση και την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αντίστοιχες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων) με πρόσχημα την αδυναμία μαθητών να προσέρχονται στο σχολείο λόγω της πανδημίας, καθώς και την όποια προσπάθεια επέκτασης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εκτός πανδημίας. Δε θα περάσουν αυτά!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ ΜΑΗ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ, ΣΤΙΣ 13:30.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 20 ΤΟΥ ΜΑΗ, 18:00 ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!! ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!! ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-Υ.Α. ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: